PORTSELANILAAT RANNARAHVA MUUSEUMIS

08.04.2015
11.aprillil toimub Rannarahva muuseumis lauakatmisele ja roogade serveerimisele pühendatud antiigi- ja disainilaat. Portselanilaadale kohast luksuslikku miljööd aitab luua sajandivanuseid kalamotiividega serveerimisnõusid ekspneeriv näitus “Kala poseerib nõudekapis”.

Rannarahva Muuseumis on kuni sügiseni avatud näitus kalamaalingutega portselannõudest, millega kaasnevad eriüritused keskenduvad toidutemaatikale. Eeloleval laupäeval toimuval Portselanilaadal kaubeldakse kallihinnalise portselani kõrval ka kõige muuga, millel roogade serveerimise, lauakatmise ja-kaunistamisega pistmist. Vanu imelisi lauanõusid tulevad laadale pakkuma tuntud antiigikauplejad aga ka väikesed erakollektsionäärid, kes tavaliselt laatadele müüjatena ei satu. Avanevad üsna salajased nõudekapid, milles leidub nii sajandivanust antiiki kui ka mõnekümne aasta taguseid vintage lauanõusid. Noored disainerid ja vilunud käsitöölised toovad lettidele põnevat kaasaega ja uuemaid tuuli. Lettidel on ka tekstiil – laualinad, linikud, servjetid.

Konserveerimis- ja digiteerimiskeskus Kanut annab kohapeal nõu portselani ja lauanõude, söögiriistade puhastamise, kasutamise, hooldamise ja restaureerimise-konserveerimise osas. Kanutil on kaasas erinevate aastakümnete nõusid näidistena ja ka müügiks. Galerii-G tutvustab ja müüb laadal portselanivärve ja –töövahendeid ning valget portselani. Soovijatel on võimalus osaleda portselanvärvi töötubades.

Portselanilaat on 11.aprillil avatud kell 10.00-15.00
Rannarahva Muuseum asub Viimsis, Pringi külas, Nurme tee 3. Kesklinnast toob kohale liinibuss nr 114 ja marsruuttakso nr 260.

Lisainformatsioon:
Riina Aasma, Rannarahva muuseumi juhataja,
Tel: 5094272,
e-post: riina@rannarahvamuuseum.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv