Maanteemuuseumi suvehooaja avavad Kõrsikud

29.04.2015
Sellel reedel, 1. mail kell 10 avab Eesti Maanteemuuseum atraktiivse ja uusi tegevusi tulvil suvehooaja. Täiskäigul alustab tööd muuseumi vabaõhu-näitusekeskkond Teeaeg. Avapidustuste lõppakordiks on ansambli Kõrsikud kontsert, mis algab kell 19 postijaama sisehoovis.
„Ootame kõiki maikuu esimesel päeval nautima kaunist kevadõhtut ning kuulama kolme vägeva mehe kodumaiseid laule,“ kutsub maanteemuuseumi juhataja Kadri Valner kõiki kontserdile.

Kiirelt virgub talveunest muuseumi välinäituse keskkond, mis igal kevadel muutub ja täieneb. Välialade suurim tehnikauuendus on värskelt restaureeritud ekskavaator E 304. Tegu on ühekopalise universaalse mehhaanilise roomikekskavaatoriga, mida aastatel 1960.-1985 tootis Kalinini ja hiljem ka Taškendi ekskavaatoritehas.

16. mail avatakse Teeajas sellesuvine hooajanäitus „Tee täis kuulujuttu“. „Kuulujutu edasikandjaks on olnud läbi aegade inimene, kes info levitamiseks ikka teid on kasutanud – tähtis sõnum keelel, meelel või põues, asus inimene teele ning sõnum läks liikvele,“ rääkis uuest näitusest Valner. Esmakordselt laieneb näitus vabast õhust ka muuseumi postijaama keldrisse.

Alates 1. maist muutuvad ka muuseumi lahtioleku ajad. Külastajaid ootame kell 10-19. Hooaja esimesel päeval on sissepääs tasuta. Õhtuse kontserdi piletid müügis Piletilevis ja muuseumis kohapeal. Kontserdi ajal avatud Varbuse Teemaja ning muuseumi pood. Lisaks saab uudistada tõllakuuris erinevaid hobusõidukeid.

Eesti Maanteemuuseum on Lõuna-Eesti suurim kultuuritankla ning koht, kus tee on pandud elama ja lugu jutustama. Eriilmeline näitusekeskkond Teeaeg, uhke tee-ehitusmasinate kollektsioon, väärikas Varbuse hobupostijaam ning asumine kurvikal Postiteel on vaid mõned põhjused, miks ette võtta maanteereis selle kõige avastamiseks.

Lisainfo:
Kadri Valner
Eesti Maanteemuuseumi juhataja
E-post: kadri.valner@mnt.ee
Tel: 528 8104
muuseum.mnt.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Põlvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv