Kontserdisari EESTI MÕISAD 2015

11.05.2015
Heategevuslik kontserdisari „EESTI MÕISAD 2015“
17 aastat mõisamuusikat ja metseenlust 800-aastasel Maarjamaal!


Toetame koos Rogosi mõisakooli pillifondi!

Agentuuri Corelli Music kroonijuveel, kontserdisari „Eesti mõisad“ on unikaalne kultuurinähtus, milles romantiline mõisaelamus, ajalugu ja arhitektuuripärlid on ühendatud mõisate kuldajastu kauni muusika ja metseenlusega. Barokkansambel Corelli Consort mängib säravat barokkmuusikat ajastu pillidel, nagu see muusika võis kõlada ka ammustel aegadel mõisate ballisaalides. Esmakordselt sarja ajaloos on kavas kaasaja Eesti helilooja uudisteos - Rein Rannapi Klavessiinikontsert! Mõisate ajalugu ja arhitektuuri tutvustab igas mõisas oma tuntud muhedal moel kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa, metseenlus toetab Rogosi mõisakooli laste pillifondi.


KONTSERDID:
N, 23. juuli 2015 kell 18 Kõue mõis (Kose kihelkond, Harjumaa)
R, 24. juuli 2015 kell 18 Moe mõis (Ambla kihelkond, Lääne-Virumaa)
L, 25. juuli 2015 kell 18 Esna mõis (Peetri kihelkond, Järvamaa)
P, 26. juuli 2015 kell 16 Rogosi mõis (Rõuge kihelkond, Võrumaa)

ESINEJAD:
Barokkansambel CORELLI CONSORT ajastu pillidel
IMBI TARUM klavessiin
Haarav ajalooline taust JÜRI KUUSKEMAA

KAVA: pärlid barokiaja muusikast – Corelli, Telemann jt
Rein Rannap Klavessiinikontsert – esiettekanne!

Seitsmeteistkümnendat aastat toimuv igasuvine menusündmus „Eesti mõisad“ on alates 1999. aasta suvest tutvustanud 67 mõisa üle Eesti. Muusikale annab lisaväärtuse võimalus kuuluda metseenide vanasse auväärsesse seltskonda, sari on igal aastal toetanud üht väikest mõisakooli, –hooldekodu või –lastekodu, Maarja Küla ja TÜ Kliinikumi Lastefondi. Selle suve publiku ja metseenide sihtannetused lähevad Rogosi mõisakoolile, et toetada algklasside lastele pillide ostmise fondi. Kooli muusikaõpetaja sõnul oleks neil vaja plaatpille ja kitarre, millega lapsed saaksid mängides arendada nii koosmängurõõmu kui ka hingeharidust. Igal kontserdil on avatud annetuskastid ja toimuvad heategevusmüügid. Lõppkontsert Rogosi mõisas on piletiteta, sissepääs vaba annetusega. Pakume võimalust liituda ka Corelli Metseenide Klubiga.

Igas mõisas on tund enne kontserdi algust avatud mõnusad kohvikud. Moe mõis ootab publikut juba kell 16 ning pakub lisaks meeldivale einestamisele ka võimalust tutvuda põneva viinavabriku ajaloo ning muuseumiga.

Lähem info ja toetusvõimalused www.corelli.ee

*****************
PILETID: 20 / 15 * Piletilevis, Statoilis ja võimalusel tund enne algust kohapeal
*Sooduspiletid (piiratud koguses): pensionär, õpilane, üliõpilane, õpetaja, puudega inimene ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige.
NB! Osa kohvikukohti on Moe mõisas piiratud nähtavusega! Aga kuuleb hästi!

„Eesti mõisad 2015“ lõppkontsert 26. juulil kell 16 Rogosi mõisas on PILETITETA, vaba annetus mõisakooli lastele pillide ostmise toetuseks.

NB! Eesti Suure Raamatuklubi liikmekaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast. Täpsed tingimused www.serk.ee

Korraldaja: Corelli Music www.corelli.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv