Okupatsioonide Muuseum kutsub vaatama näitust “Keelatud mängud” ja samanimelist filmi, mis on pühendatud rokkmuusikale Nõukogude Eestis

24.07.2015
Volkonski, Ruja, Polyphon – 1970. aastail mängitud rokkmuusika oli täis legende. Näitus viib külastaja Nõukogude Eestisse, kus elu normiks oli kommunistlik moraal ühes keeldude ja käskudega. Rokkmuusikutele kujunes see sügav stagnatsiooniaeg aga eriti keeruliseks. Kõikjal valitseva defitsiidi tõttu valmistasid nad sageli endale ise kitarre ja trummikomplekte ning poolsalaja peetud kontsertidest said protestivaimu väljendusvormid.

Julgeolekuorganite teravdatud tähelepanu, tühistel põhjustel saadud esinemiskeelud või pealesunnitud ansambli nime vahetused – see oli aeg, kui rokkmuusika oli valdavalt üks “keelatud mäng”.

Filmis “Keelatud mängud” jagavad oma mälestusi neist aegadest Eesti tuntud muusikud Rein Rannap, Sven Grünberg, Paap Kõlar, Peeter Volkonski, Ari Dubin ja Rein Laaneorg. Esinevad ansamblid Ruja, Psycho, Polyphon, Mess, Propeller. Samuti toob film vaatajani unikaalsed kaadrid Eesti esimesest, 1972. a toimunud rokkfestivalist Elvas. Filmi autor on Heino Maripuu.

Näitust ja filmi saab muuseumis näha augusti lõpuni.

Filmi treileriga saab tutvuda siin



skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Hariv paik (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv