Tartu tähetorn ja Tartu Ülikooli kunstimuuseum ootavad lapsi koolivaheaja programmidesse

05.10.2015
Sügisesel koolivaheajal ootavad Tartu tähetorn ja Tartu Ülikooli kunstimuuseum lapsi koolivaheaja programmidesse. 20. oktoobril toimub Tartu Ülikooli kunstimuuseumis laste kunstiakadeemia ning 22. oktoobril Tartu tähetornis huvipäev „Tahan rohkem teada kääbusplaneetidest!“.

Laste kunstiakadeemia toimub 20. oktoobril kell 11-16 ja on mõeldud algklasside kunstihuvilistele lastele. Kunstiakadeemia keskmes on näituse "Ikoonide inimlik ja jumalik maailm" haridusprogramm „Loo(ja) lood“. Üheskoos kuulatakse ikoonipiltidel kujutatud lugusid ja vesteldakse tänapäeva kodudes olevatest piltidest ja kommetest. Töötoas uuritakse, millest iidsel ajal värve valmistati, ning segatakse koos lastega kokku looduslikud värvid, millega ka ise ikoonipilti maalitakse. Lisaks tehakse veetrüki tehnikas rõõmsavärvilisi pabereid, millest hiljem saavad osalejad meelepäraseid asju meisterdada. Kuna sellel koolivaheajal on kunstimuuseumi kaunid kujud ka helide lainel, uuritakse kunsti kõrvadega ja lahendatakse põnevaid otsimise ja nuputamise ülesandeid. Tegevuste vahel peetakse muuseumis pikniku (selleks palume lastele lõunasöök kaasa panna).
Kunstiakadeemias osalemise hind on 4 €.

22. oktoobril kell 13-16 toimub Tartu tähetornis koolivaheaja huvipäev „Tahan rohkem teada kääbusplaneetidest!“. Huvipäevale on oodatud 9-12 aastased kosmosehuvilised. Üheskoos uuritakse koolivaheaja programmis näiteks seda, miks Pluuto enam planeet ei ole, miks Ceresel on kaks heledat laiku ning milliseid kääbusplaneete veel olemas on. Lisaks vaadatakse lähemalt, kuidas võõrale taevakehale pehmelt maanduda ja kuidas sealse uurimisjaamaga edaspidi suhelda.

Osalemise tasu on 5 €.
Registreeru laste kunstiakadeemiasse Tartu Ülikooli kunstimuuseumi kodulehel. Lisainfo telefonil 737 5384 ja e-posti teel kunstimuuseum@ut.ee.

Registreeru huvipäevale „Tahan rohkem teada kääbusplaneetidest“ Tartu tähetorni kodulehel. Lisainfo telefonil 737 6932 ja e-posti teel tahetorn@ut.ee.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv