Portselanilaat Rannarahva muuseumis

09.10.2015
11.oktoobril toimub Rannarahva muuseumis kalamotiividega portselannõude näituse “Kala poseerib nõudekapis” keskel Portselanilaat.
Lettidel on eelmise sajandi erinevate aastakümnete lauanõud, lauahõbe ja palju muud lauakatmise ja toiduvalmistamise temaatikaga seonduvat. Esindatud on ka kaasaegsete Eesti disainerite looming – portselannõud ja tekstiilid.

Rannarahva Muuseumis on kuni novembri keskpaigani avatud näitus kalamaalingutega portselannõudest “Kala poseerib nõudekapis”, millega kaasnevad eriüritused keskenduvad toidutemaatikale. Sel aastal on juba toimunud kaks ülipopulaarset Portselanilaata, eeloleval laupäeval, 11.oktoobril leiab aset kolmas ja viimane, mis kaunis näituseinterjööris aset leiab. Portselanilaadal kaubeldakse kallihinnalise portselani kõrval ka kõige muuga, millel roogade serveerimise, lauakatmise ja-kaunistamisega pistmist. Vanu imelisi lauanõusid tulevad laadale pakkuma tuntud antiigikauplejad aga ka väikesed erakollektsionäärid, kes tavaliselt laatadele müüjatena ei satu. Avanevad üsna salajased nõudekapid, milles leidub nii sajandivanust antiiki kui ka mõnekümne aasta taguseid vintage lauanõusid. Noored disainerid ja vilunud käsitöölised toovad lettidele põnevat kaasaega ja uuemaid tuuli. Lettidel on ka tekstiil – laualinad, linikud, servjetid.
Info laada ja kauplejate kohta on kättesaadav muuseumi kodulehel ja Facebooki lehel https://www.facebook.com/events/160201490986352/

Portselanilaat on 11.oktoobril avatud kell 10.00-15.00
Rannarahva Muuseum asub Viimsis, Pringi külas, Nurme tee 3. Kesklinnast toob kohale liinibuss nr 114 ja marsruuttakso nr 260.

Lisainformatsioon:
Riina Aasma
Tel: 509 4272
E-post: riina@rannarahvamuuseum.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv