Tartu Ülikooli muuseum kutsub kaasa mõtlema burkakeelust ja pagulastest

12.10.2015
14. oktoobril kell 17.15 ootame kõiki Tartu tähetorni üritusele “Teeõhtu teadlasega”, kus sel korral on külas Tartu Ülikooli võrdleva usundiloo vanemteadur ja orientalist Peeter Espak ning teemaks „Burkakeeld ja pagulased“.

Ettekandes tuleb juttu paljudest Eesti avalikkust pinge all hoidvatest teemadest, mis on otseselt seotud Süüria, Liibüa, Iraagi ja paljude teiste riikide territooriumitel levivate äärmusideoloogiate ja diktatuurirežiimidega.

Teeõhtul arutletakse selle üle, milline võiks olla põgenike kriisi lahendus ja kuhu kaose jätkumine Lähis-Idas võiks välja viia.

„Tihti on vastavad teemad ka meie ajakirjanduses taandunud lihtsalt üksikutele hirmude üleskütmisele ning seda mõlemalt eri suunalt,“ avab teemat Espak. „End inimõiguslastena määratlevad osad arvamusliidrid rõhutavad pagulastemaatikat ära kaustades tihtipeale asjaolu, nagu oleks kogu Eesti riik ja rahvas sallimatu ja vihkav, mitmed poliitilised liikumised ja ka üksikisikud aga omakorda väidavad, et pagulaste saabumine Eestisse tähendaks kogu meie riigi lõppu. Tihti ei tea aga mõlema poole sõnavõtjad pea mitte midagi Lähis-Idas päriselt toimuvast ega pruugi mõista ka seda, mis üldse on burka, mida kaitstakse või siis jällegi keelata proovitakse.“

Teeõhtu teadlasega toimub korra kuus ning sellel osalemine on kõigile tasuta. Lisaks huvitavale loengule pakutakse kõigile külalistele ka teed ja küpsiseid.
Järgmine teeõhtu teadlasega toimub juba 4. novembril Tartu tähetornis (Lossi 40). Siis on külas Mait Sepp, kes räägib tulevikukliimast ning mida selle puhul loota ja karta.

Lisainfo:
Urmet Paloveer
programmijuht
tel 5665 7006
urmet.paloveer@ut.ee
www.muuseum.ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv