Loomaaed peab laupäeval kõrvitsapidu

16.10.2015
Laupäeval, 17. oktoobril kell 12 algab loomaaia elukatel järjekordne kõrvitsapidu, kuhu oodatakse nii suuri kui väikeseid loomasõpru – mis pidu see ilma külalisteta on!
Järjekordne Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi üleskutse kõrvitsate kasvatamiseks ja loomadele annetamiseks on lõpusirgele jõudnud ja üle Eesti on kokku rohkem kui 600 kõrvitsat loomaaeda jõudnud. Talitajate ja loomasõprade abiga sätitakse viljad kõrvitsapeo jaoks loomadele sobivaks või peidetakse nendesse looma lemmiktoitu.

Loomaaia kõrvitsapidu ei ole pelgalt söömapidu, vaid loomade toitmine käib käsikäes hariva jutu ja looma vaatlemisega – see, kuidas liigid uue ja huvitavaga tutvust teevad, kui umbusklikult või hoopis rõõmuga omanäolisse kingikõrvitsasse suhtuvad, annab loomade käitumise kohta põnevat teavet. Lisaks söödaportsule on kõrvitsatel ka lisaväärtus – loomaaialoomade elukeskkonna rikastamine, millega tahame puuriasukatele mängulist tegevust pakkuda.


Loomaaeda toodud kõrvitsad on kasvanud Tartu- ja Järvamaal, Rapla- ja Harjumaal, Jõgeval, Viljandi- ja Põlvamaal, Võrumaal ja Lääne-Virus. Põltsamaa lasteaed Tõruke külvas üheskoos lastega kevadel seemned ja jagas tärganud taimed kodudesse laiali – tulemuseks on ligi 200 loomaaeda saadetud kõrvitsat. Kõrvitsaid aitas loomaaeda transportida kullerfirma DPD Eesti AS, tänu kellele kõrvitsapeo raske materjal õrnalt kohale toimetati.

Kõrvitsapidu liigub mööda loomaaeda, et külastajad saaksid eri loomaliike vaadata ja loomajuttu kuulama tulla. Kõrvitsaid saavad paljud loomad, kuid jutuplaan on järgmine:

12:00 algus elevandimaja juures, kus elevantidest räägib Marika Hiob
13:00 prževalski hobuseid ja vööthüääne tutvustab Christina Daous
13.15 jaapani makaakide käitumistavasid selgitab Aleksei Turovski
13.30 aasia lõvide elust annab ülevaate Aleksei Turovski
14.00 jääkarust, amuuri tiigrist, kährikutest ja baribalist loomaaias räägib Anne Saluneem

Alates kell 14 pakutakse jääkaru juures asuvas telgis tasuta kõrvitsasuppi kõigile loomaaia kõrvitsapeo külalistele.

Loomaaia kassad on avatud 9-17 ja praegu kehtivad juba talvepoolaasta madalamad hinnad. Siseekspositsioonid ja laste loomaaed on avatud kella 10-18, loomaaed suletakse kell 19.
Lisainfo loomaaia kodulehel www.loomaaed.ee

Tõepoolest - miks mitte laupäeval loomaaia kõrvitsapeost osa saada?!

Lisainfo: Signe Kalgan, Tallinna Loomaaia Sõprade Selts, tel 5046650

skoor

3.5

Viimane kommentaar:

"Vähemalt korra aastas tuleb ikka sammud seada võrratult toredasse Tallinna Loomaaeda. Nii on olnud see järjepidevalt üle kolmekümne... (4.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv