Kirjandusõhtu Olavi Ruitlasega ja ta romaaniga „Vee peal“

21.10.2015
Neljapäeval, 29. oktoobril kell 18 korraldatakse Tampere Majas (Jaani 4, Tartu) aruteluõhtu kirjanikuga Olavi Ruitlane, kes räägib oma uuest proosaraamatust „Vee peal“. See on inimeseks olemise ja jäämise manifest, ilus armastuslugu, kirglike kalapüügihetkedega kalameesteraamat ning asjalik lugemine nii täiskasvanutele kui noortele.

Mahlaka sõnakasutuse ning võrukeelsete dialoogidega raamatu "Vee peal" sündmused leiavad aset Võru linnas aastatel 1981-1982. Tollane reaalsus, ajastutruud elupildid ning peategelase põgenemised selle eest kalavetele kõnetavad ilmselgelt ka praegu. Kriitikud on jõudnud juba tõmmata ka paralleeli Ruitlase „Vee peal“ ja Lutsu „Kevade“ vahel.

„Mul oli juba ammu idee kirjutada kalaraamat, aga ma ei leidnud õiget formaati,“ räägib Olavi Ruitlane. „Puhast, kalastusele keskenduvat raamatut ma teha ei tahtnud, seal pidi ikka midagi muud ka olema. Nüüd saidki kokku päris lahedad lood, kus on kõvasti kalapüüki, aga kõvasti muud ka. Põhiliselt räägib see ajast, kui ma olin 12–14 aastat vana, minu kalalkäikudest koos vanade kalameestega. Need olid karmid olud ja karmid mehed. Kalapüügiga kõrvuti tulevad seal väga hullud kõrvallood. Arvan, et sain kaks kärbest ühe hoobiga – väärt kalaraamatu ja kihvti ilukirjandusliku lugemise. Natuke naljakas, samas armas, südamlik, aga veidi jube ka.“

Olavi Ruitlane on Võru päritolu eesti kirjanik. Tema 2005. aastal avaldatud raamat "Kroonu" pälvis mitmeid kirjandusauhindu. 2009. aastal ilmunud romaanist "Naine" kujunes bestseller. Nüüd ilmus aga Ruitlase lapsepõlvelugu rääkiv, südamlik ja samas õudusjudinaid tekitav jutustus.

Olavi Ruitlasega vestleb kirjaniku mitmeid teoseid soome keelde tõlkinud Hannu Oittinen. Sissepääs on tasuta. Tere tulemast!

SA Tampere Maja
Jaani 4, Tartu 51007
+372 738 6300
+372 56 453 822
www.tamperemaja.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv