Eesti Vabaõhumuuseum kutsub vastlapäevale iga ilmaga!

05.02.2016
Eesti Vabaõhumuuseum toimub 7. ja 9. veebruaril vastlapäeva tähistamine. Pühapäeval toimub ilmaoludest sõltumata vanaaegseid vastlakombeid tutvustav programm peredele, kus avastamist ootavad mitmed temaatilised tegevused muuseumi erinevates taludes. Teisipäeval pööratakse aga pilgud lähiminevikku ja osaleda saab nõukogudeajast inspireeritud retro suusapäeval. Vastlaõhtu lõpetab meeleolukas suusabaasi tantsupidu.

Ürituse koordinaatori Vivian Siirmani sõnul saab muuseumis kahel päeval osa tõelisest vastlatrallist ka heitlikule ilmale vaatamata.

„Nii vanadest talurahva vastlakommetest kui ka nõukogudeaegse talispordipäeva vaimust kantud tegevusi jagub katuse alla ja õue, abiks õige riietus ja hea tuju. Vastlaõhtul saab lustida retropeol nostalgilise tantsumuusika saatel,“ rääkis Siirman.

Vastlatralli saab nautida Eesti Vabaõhumuuseumis kahel päeval. Pühapäeval, 7. veebruaril toimuvad tegevused taluõuedel ja majades kell 11-15, Kolu kõrts on avatud kell 11-20. Teisipäeval, 9. veebruaril, toimuvad tegevused taludes kell 15-18, kõrtsi juures kella 22ni.

Pühapäeval saab Köstriaseme talus uurida, kuidas pika liuga on seotud linataim ja millised on linatööd taimest kanga saamiseks. Vastlapäeval tuleb kindlasti sea jalaluukondist vurri vuristada ja Kuie koolimajas saab igaüks endale ühe meisterdada. Sepa talus punutakse paelu ja kammitakse juukseid, et need eriti siledaks saaks. Härjapea talus küpsetatakse vastlakukleid ja teisi maiustusi 1930ndatest aastatest. Jüri-Jaagu talu õuel mängitakse vanu vastlamänge.

Teisipäeval kulgeb kogu tegevus nõukogudeaegse talispordipäeva hoos. Härjapea talus tutvustatakse suusakampsuneid Eesti Tarbekunsti ja Disainimuuseumi kogudest. Kuie koolis näeb arhiivikaadreid suusatamisest nõukogude ajal ja meisterdatakse mälestuseks embleeme, Nätsi tuuliku kõrval toimuvad sportlikud jõukatsumised ja vastlapäeva mängud. Kolu kõrtsi juures näitab Nõmme Vanameeste klubi, kuidas puusuuski tõrvata, kell 16.30 saavad kõik osaleda puusuusasõidus.

9. veebruaril kell 18 algab Kolu kõrtsis nostalgiline peoõhtu ansambliga Ristikhein.

Piletid on müügil muuseumi kassas ja Piletilevis. Muuseumisse toob mugavalt buss nr 21, tagasi linna viib buss nr 41.

skoor

1.0

Viimane kommentaar:

"555 (1.0)" Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv