Lastekaitsepäev Tartu Ülikooli muuseumis

31.05.2016
1. juunil kutsub Tartu Ülikooli muuseum oma sõpru nii ekspositsioonisaali uudistama kui ka muuseumimajast välja lastekaitsepäevale pühendatud üritustele.

Alates 1. juunist on kõikidel ainulaadne võimalus külastada Tartu Ülikooli muuseumi ajaloolise toomkiriku pööningukorrust, kus saab tutvuda Eesti Ajaloomuuseumi ja Tartu Mänguasjamuuseumi koostöös valminud näitusega “Lapsed ja soda. 1941-1944”. Näitus avab lapsepõlvemälestuste vahendusel ukse viie lapse ellu, rääkides sellest, kuidas sõda mõjutab noorte inimeste elu ja tulevikku, ning tõstab esile pereväärtusi. Sõjaaeg laste elus oli segane, kuid sellest hoolimata olid neil mängud, mis tahtsid mängimist, omad toimetamised, mured ja rõõmud. Külastajatel on võimalus ka astuda sõjaaja laste kingadesse sõna otseses mõttes ning proovida kätt sõjaaegseid mänge mängides. Näitusele on pühendatud ka 11. juunil kell 11.00 toimuv Hullu Teadlase eksperimendihommik, kus uuritakse, mille poolest erinesid laste kooliskäimine ja mängud sõja ajal. Samuti saab mängida kommipaberi mängu ja meisterdada pabernukke.

Lisaks korraldab kolmapäeval Tartu Linnavalitsus Tartu linna lastekaitsepäeva, mis toob lasteni palju põnevaid tegevusi, sealhulgas erinevatel teemadel Maailmad. Kell 10.00-14.00 ootab Hull Teadlane väikeseid ja suuri teadussõpru Tartu Kaubamaja esimesel korrusel toimuvasse töötuppa, kus saab rohkem teada planeedist Maa ning uurida nii Maa peal olevat osa kui ka seda, mis on Maa sees. Eesti Teadusagentuur sisustab Tartu Kaubamajas toimuvat Teadusmaailma ka mitmete teiste põnevate tegevustega.

Tule ja veeda põnev päev Tartu Ülikooli muuseumiga!​

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv