Mereperepäev Kuressaare linnuses

02.02.2017
Laupäeval, 4. veebruaril kell 12–15 on kõik suured ja väikesed meresõbrad oodatud Kuressaare linnusesse perepäevale, kuna just siis on viimaseid päevi avatud näitus "Meri annab, meri võtab". Saaremaa Muuseumi, Merekultuuri Seltsi ja Kuressaare politseijaoskonna eestvõttel jagub perepäeval tegemisi kõigile.

Merendusõppejõud Valdur Lind õpetab huvilistele selgeks ka kõige keerukamad meremehesõlmed – alates paalsteegist kuni ankrusõlmeni välja. Väikesed meresõbrad saavad uusi oskuseid õppida Noorte Kaptenite Kajutis, kus saab lähemalt teada morsest ja signaallippudest. Kui väsimus peale tikub, võib "Arabella, mereröövli tütar" filmi saatel lõõgastuda Kajutikinos.

Eesti tunnustatumaid laevamudelite meistreid, kapten Tiit Jõgi tutvustab näitusel väljas olevaid laevamudeleid, mis on tehtud Triigi lahte uppunud laevade põhjal. Kuressaare politseijaoskond räägib lähemalt merepääste tegemistest ja varustustest. Ühtlasi on kõik merehuvilised oodatud kontrollima oma teadmisi paadiga merele minekul. Lisaks saab perepäeval kuulda sellistest isevärki nimega meestest kui vandiraiujad, neid ning nende tööriistu tutvustab Taimo Oolup. Merelaule ja pillilugusid esitab Uno Käärid.

Kell 12 stardib näitusel "Meri annab, meri võtab" kuraatoriekskursioon ning kuulda saab lähemalt Saaremaa merendusajaloost. Perepäeval on väljas ka näitus uhketest kaptenipiltidest, mis lapsed merendusnäituse muuseumitunnis Jungakool kolme kuu jooksul on joonistanud. Kell 13.30 auhinnatakse parimaid töid.

Perepäeval on sissepääs Kuressaare linnusesse soodushinnaga – täiskasvanutele 3€ ning õpilastele ja tudengitele 1.50 €, kuni 8-aastastele lastele on sissepääs tasuta.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Kuressaare, Saaremaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv