Kuressaare linnuses avatakse rahvarõivaste näitus

15.02.2017
Neljapäeval, 16. veebruaril kell 16 avatakse Kuressaare linnuse keldrisaalis Saaremaa Muuseumi ja MTÜ Kadakmari koostöös valminud näitus "Rahvarõivas – puhas ilu".

Näitusel eksponeeritud rahvarõivakomplektid ja üksikesemed valmistati 2014.–2016. aastal toimunud MTÜ Saaremaa käsitööseltsi Kadakmari rahvarõivakoolitusel.
Koolituse lõpetasid 22 naist, kes valmistasid kokku 30 rahvarõivakomplekti, millest kaks olid Mandri-Eesti omad (Pärnumaa ja Türi naiste komplektid), ning ülejäänud Saaremaa kümne kihelkonna naiste, meeste ja laste rahvarõivad.

Näitusel on eilset ja tänast päeva ühendavaks sillaks salmid Martin Körberi (1817–1893) laulust "Mo issama" ja Friedrich Sigismund Sterni (1812–1889) rahvarõivaainelised litod.

Eelmisel aastal eksponeeriti Saaremaa rahvarõivaid näitusel Eesti Käsitöömajas Tallinnas ja mardilaadal Saku suurhallis. Nii koolitust kui näitusi on tunnustatud täiskasvanute koolitustega tegeleva firma Andras poolt auhinnaga Aasta Õpitegu ning Kultuurkapitali preemiatega.

Rahvarõivakoolituse eestvedajad olid Mareli Rannap ja Imbi Padar, Saaremaa Muuseumis eksponeeritava näituse kuraator on Maret Soorsk. Näituse kujundus valmis koostöös Anne Olopiga disainibüroost Neli Disain.

Näitus jääb Kuressaare linnuses avatuks kuni 23. aprillini 2017. Veebruaris (25. –26.02) ja märtsis (3.–5.03 ja 10.–12.03) on näitusesaalis kõigile huvilistele rahvarõivaste valmistamist tutvustamas Mareli Rannap. Täpsem info Saaremaa Muuseumi kodulehel www.saaremaamuuseum.ee.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Kuressaare, Saaremaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv