Venekeelne Öökulli akadeemia viib kuulajad seiklusele ürgmere põhja

08.03.2017
9. märtsil kell 18 toimub taas Öökulli akadeemia, mis sel korral on VENE KEELES. Külas on bioloog Jekaterina Pesotski, kes viib kuulajad „Seiklusele ürgmere põhja“.

Akadeemias uuritakse, kuidas müstilised mereelukad elasid, kes olid esimesed organismid, kes maale ilmusid, ning kes elasid ürgmeredes 600 miljonit aastat tagasi. Vaadatakse ka seda, kust leiab Eestis meteoriidikraatreid ning millal need tekkisid.

Lisaks loengule saab akadeemias vaadata mikroskoobi abil haruldasi mikrokivistisi.

Selle kordne loeng on seotud Loodusmuuseumi näitusega „Müstiline ürgmeri“, mis kutsub sukelduma ajarännakule Eesti ala merepõhja poole miljardi aasta tagustest aegadest tänapäevani, tutvustades rännaku jooksul nii Eesti alade liikumist, siin elanud taimi ja loomi kui kliimamuutusi. Näitus on Eesti Loodusmuuseumis avatud 2018. aasta märtsini.
Järgmine Öökulli akadeemia toimub juba 16. märtsil ning siis tutvustab merebioloog Jonne Kotta „Mereelustikku muutuvas maailmas“.

Öökulli akadeemias osalemiseks ei ole vajalik eelnev registreerimine, osaleda saab muuseumipiletiga (õpilasele ja pensionärile 3€, täispilet 5€).

Eesti Loodusmuuseum tänab Keskkonnainvesteeringute Keskust!

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Ideaalne lastega peredele. (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv