Tasuta bussiring muuseumiööl

08.05.2017
Eelmisel aastal esmakordselt toimunud ja äärmiselt populaarseks osutunud Saaremaa Muuseumi tasuta bussiring toimub ka sel muuseumiööl.

Kui eelmisel, merekultuuri aastal oli muuseumiöö teemaks "Öös on laineid", siis sel aastal kõlab 20. mail toimuva muuseumiöö kutsung laste ja noorte kultuuriaastast inspireerituna "Öös on mänge". Saaremaa Muuseumi vanemteaduri Maret Soorski juhatusel viib seekordne bussiring külastama Saaremaa koolimaju ning osa saama nende põnevast ajaloost.

Kell 17–21 toimuv bussituur saab alguse kunagise Kuressaare algkooli juurest (Garnison 16) ning külastatakse Aste, Paadla, Kärla, Pidula ja Kihelkonna koolimaju ning Mihkli talumuuseumi. Bussiringi lõpp-peatus on Kuressaare linnuses. Kohtade arv on piiratud ja vajalik on eelregistreerimine (kultuur@muuseum.tt.ee, tel 455 7541).

Muuseumiööle kohaselt on sel õhtul muuseumides rikkalik temaatiline programm. Kuressaare loss muutub muuseumiööl mängude lossiks. Eri ajastute mänge on oodatud mängima nii suured kui väikesed. Pillimänguga täidavad lossi Kuressaare muusikakooli õpilased. Kuressaare loss on 20. mail tasuta avatud 18.00–23.00.

Mihkli talumuuseumis minnakse muuseumiööl ajas tagasi ning külastajaid võtavad taluõuel vastu kogenud pioneerijuhid, kes kutsuvad osa saama eeskujulikust kavast "Pioneer mängib, tantsib laulab!". Mihkli talumuuseum on tasuta avatud 18.00–22.00.

Eesti kuulsaima keelemehe Johannes Aaviku kunagises kodus saab muuseumiööl end proovile panna keelemängudes ning kuulda maja perenaise juhatusel lähemalt Aavikute elust ja töödest. Aavikute majamuuseum on tasuta avatud 17.00–22.00.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Saaremaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv