Eesti Loodusmuuseumi hoovis näeb värvikat lugu mereasukatest

30.05.2017
25. maist on Eesti Loodusmuuseumi sisehoovis avatud kahe Eesti Kunstiakadeemia keraamika magistrandi skulptuurinäitus „Mis oleks kui…?“, mille inspiratsiooniks on salapärane ookean ja merepõhjas elutsevad asukad.

Autorid Oksana Teder ja Helena Tuudelepp iseloomustavad näitust kui värviküllast väljapanekut, mis ärgitab kujutlusvõimet, loob lõbusat äratundmist ning on impulsiks uutele mõttemängudele.

„Ookean on maagiline ja üllatusi täis paik. Mereasukad - nagu inimesedki - ei ole alati need, kellena nad paistavad, ning välise ilme taga võib peidus olla palju enamat,“ avavad Teder ja Tuudelepp näituse sügavamat sisu. Vabas õhus avatavale näitusele andis tõuke sadade miljonite aastate tagusesse merepõhja seiklusele viiv Eesti Loodusmuuseumi näitus "Müstiline ürgmeri".

Väljapanekuga soovivad autorid juhtida tähelepanu lihtsale tõele, mille igapäevaelu toimetuste saginas vahel unustama kipume - alati on ruumi fantaasiale ja lõbusatele lugudele. „Mängulisus ja lennukad ideed ilmuvad meie ellu siis, kui märkame midagi, mis oma veidras ja kummalises vormikeeles tundub siiski väga tuttav,“ ütlevad autorid. "Oleme silmitsi väliste vormide kamuflaažiga, mis peegeldab looduse ja inimese kohanemist muutuvas maailmas,“ võtavad nad kokku kunsti ja loodust ühendava väljapaneku kontseptuaalse poole.

Oksana Teder ja Helena Tuudelepp õpivad mõlemad keraamikat Kunstiakadeemia Disainiteaduskonna magistriõppes, olles eelnevalt koos lõpetanud EKA sama eriala bakalaureuseõppe. Näitus „Mis oleks kui…?“ jääb Eesti Loodusmuuseumi hoovis avatuks suve lõpuni. Inspiratsiooniks olnud näitus „Müstiline ürgmeri“ on Eesti Loodusmuuseumis avatud 2018. aasta märtsini.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Ideaalne lastega peredele. (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv