Matkajad selgitasid endi hulgast parimad Jägala-Joal

19.05.2005
Eesti matkajad kogunesid 14.-15. mail Jägala-Joale, et selgitada Eesti meistrivõistluste raames endi hulgast parimad matkatehnika tundjad. Võistlusi peeti jalgsi-, mägi-, vee- ja jalgrattamatkatehnikas.

Võistlustel osales seitsekümmend matkasportlast Eesti matkaklubidest ja matkakorraldusfirmadest. Eraldi peeti arvestust noortele (14 – 17 aastased) ja täiskasvanutele.

Võistluste korraldajaks oli Eesti Matkaliit Eesti Olümpiakomitee (EOK) toetusel (egiidi all). EOK autasustas võistluste võitjaid ka oma meistrimedalitega.

Võistlus toimus eesmärgiga tutvustada matkamist sportlikust küljest ja jätkamaks 1976. aastal alguse saanud matkatehnika meistrivõistluste traditsiooni.

Eesti meistrid võistlusklasside ja alade kaupa:

1.Jalgrattamatkatehnikas–
Harju Matkaklubi meeskond (Andres Kõiv, Lembitu Lindmäe, Kadri Tõldsepp)

2.Jalgsi-mägimatkatehnikas–
Oü Köieronija meeskond (Kristjan-Erik Suurväli; Kristiina Kindel, Toomas Holmberg, Priit Joosu)

3.Veematkatehnikas:

-klass K1M (ühesed süstad)- Marianne Siitas,
-C2S (kahesed kanuud segapaar)- Merike Käämer ja Haimar Sokk (Taevaskoja TPK),
-C2M (kahesed kanuud meespaar)- Henno Puu ja Sergei Lopuhhin (Oü Adventuur)

Eesti Matkaliit (EML) on aastast 1991 tegutsev katusorganisatsioon, mis praegu ühendab 11. organisatsiooni. Matkamisega propageerime me tervislikke eluviise läbi sportliku tegevuse. EML on seadnud eesmärgiks populariseerida matkamist ning aidata kaasa matkakorraldajate kompetentsi suurenemisele ning selle kaudu matkade ohutusele.

17.-19. juunini 2005 a. viib EML läbi Baltimaade meistrivõistlused matkatehnikas, mis toimuvad samuti Jägala-Joal. Osalevad Läti ja Leedu parimad meeskonnad ning võistlema on oodatud kõikide Eesti matkamisega tegelevate organisatsioonide võistkonnad.

Pilte näeb:
http://soolikas.dyndns.org/pildid/matk2005/
http://213.35.191.130/gallery/album08?page=1


Kristjan Kruus
EML pressisekretär

Uudiste arhiiv