Suvemuuseum tuleb taas!

20.06.2017
Ka sel suvel ootab Eesti Loodusmuuseum väikeseid loodushuvilisi Suvemuuseumisse!
Igal neljapäeval kell 12-14 on Eesti Loodusmuuseumisse oodatud 5-10aastased lapsed, et üheskoos tundma õppida nii erinevaid linde, loomi, putukaid kui ka ohte looduses ning uurida ja avastada loodust nii töötades mikroskoopidega laboriklassis kui mängides värskes õhus.



Suvemuuseum toimub 29. juunist 24. augustini neljapäeviti kell 12-14. Igal toimumiskorral on erinev teema ning kahe tunni sisse mahub mitmeid mängulisi tegevusi, mis käsitletavat teemat avavad. Üheskoos uurime ja avastame näiteks seda, millised on mürgised ja millised söödavad taimed ja viljad, kes on aasta lind ja loom, miks meil lemmikloomi vaja on ning mis tunne oleks sukelduda sadade miljonite aastate tagusesse ürgmere põhja.

Igal Suvemuuseumi toimumiskorral on osalejate arv piiratud – kindlusta endale koht ostes pilet loodusmuuseumi kodulehelt! Pileti saab soetada ka Eesti Loodusmuuseumi kassast. Kohapeal, vahetult enne Suvemuuseumi toimumist, saab pileti osta vaid vabade kohtade olemasolul. Suvemuuseumi pileti hind on 3€ (piletiga saab lisaks Suvemuuseumis osalemisele külastada ka kõiki loodusmuuseumi näituseid). NB! Saatjad, kes soovivad lapsega koos Suvemuuseumisse tulla, peavad soetama muuseumipileti (sooduspilet 3€, täispilet 5€).

Suvemuuseum toimub Eesti Loodusmuuseumis, Tallinna vanalinnas (Lai 29a).

SUVEMUUSEUM 2017 KAVA:

29.06 MÜRGISED VÕI SÖÖDAVAD?
29. juunil tutvume Suvemuuseumis ohtudega looduses. Õpime tundma mürgiseid, ravivaid ja söödavaid taimi, marju ja vilju Eesti looduses. Uurime, kui olulised on need nii inimeste kui ka loomade ja lindude toidulaual ning vaatame täpsemalt, kes mida sööb. Lisaks nuputame, mängime ja joonistame.

06.07 PUTUKAD
6. juulil on Suvemuuseumi teemaks putukad. Heidame pilgu putukate ja liblikate imelisele maailmale läbi mikroskoobi, mängime putukateemalisi koostöömänge ja värvime omale ühe lustaka putukapildi. Lisaks on meil külas muuseumi prussakapere, kellega lähemalt tutvust teeme.

13.07 LINNUD MAAL JA MEREL
13. juulil on Suvemuuseumi teemaks linnud. Tegeleme lindude määramise ja linnulaulude kuulamisega ning räägime lähemalt aasta linnust. Uurime lähemalt linnupesi, mune, sulgi ja luid. Mängime muuseumis otsimismängu.

20.07 KES ELAVAD MEIE METSADES?
20. juulil uurime Suvemuuseumis metsloomi. Tutvume Eesti peamiste metsloomadega ja otsime vastuseid küsimustele: Kellel on sõrad? Aga kellel teravad kihvad? Lisaks räägime aasta loomast ja uurime lähemalt loomade topiseid, sarvi ja (tegutsemis)jälgi. Lahendame ka ristsõna ja mängime mänge.

27.07 MULD JA ELU MULLAS
27. juulil on Suvemuuseumi fookuses elu mullas. Uurime üheskoos, kes elab mulla sees, ning küsime, kas mulla sees on hea elada. Võtame luubid ja mikroskoobid appi ning vaatame mulla sisse ja uurime sealset elu. Piilume ka kohvrisse, milles näeme mullamuti elu!

03.08 ÜRGMERI
3. augustil uurime Suvemuuseumis ürgmerd. Lähme kõik koos ajarännakule näitusele „Müstiline ürgmeri“ ning tutvume seal nii juba ammu väljasurnud kui ka siiani elavate ürgloomadega. Lisaks meisterdame – värvime, voldime ja liimime omale nautiloidi või trilobiidi – ning lahendame mõistatusi ja otsime õues kivistisi.

10.08 LEMMIKLOOMAD
10. augustil räägime Suvemuuseumis lemmikloomadest. Otsime koos vastust küsimustele, kuidas hästi ja vastutustundlikult oma lemmiklooma eest hoolitseda ning mida erinevad lemmikloomad vajavad. Uurime ka seda, milleks meile üldse lemmikloomi vaja on. Külla tulevad muuseumi lemmikud Madagaskari sisiprussakad ja laborirotid. Lisaks vaatame õpetlikke multikaid ja ilusa ilmaga mängime muuseumi hoovis.

17.08 LOOMADE MEELED
17. augustil on Suvemuuseumis luubi all loomade meeled. Kuidas loomad katsudes, kuulates, vaadates, maitstes ja nuusutades maailma tajuvad? Just seda üheskoos uurimegi! Lisaks vaatame koos, kuidas on seotud loomade meeled ja nende elu. Külastame muuseumi avastuste ruumi ja mängime omaenda meeltega mänge.

24.08 KIVISTISED JA 360° kino
Selle suve viimases Suvemuuseumis 24. augustil räägime kivististest ja vaatame filmi ürgmerest. Uurime ürgseid loomi ja nende kivistisi ning meisterdame endale ühe šokolaadist kivistise. Lisaks sukeldume ise ürgmere sügavustesse 360° virtuaalreaalsuse video abiga.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Ideaalne lastega peredele. (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv