Loodusmuuseumi virtuaalreaalsuse elamus kutsub kohtuma ürgsete elukatega

20.07.2017
Eesti Loodusmuuseumi näitusel „Müstiline ürgmeri“ saab sellest nädalast alates läbi virtuaalreaalsuse prillide vaadata 360-kraadist filmi, mis viib vaataja sadade miljonite aastate pikkusele rännakule. Algusest lõpuni Eestis loodud, sisult unikaalse ning lahenduselt innovaatilise, filmi jooksul kohtub vaataja nii hiiglaslike merikiskjate kui dinosaurustega, kogeb jääaja hõngu ning näeb Läänemere kujunemist.

„360-kraadise filmi eripära on see, et virtuaalreaalsuse prille kasutades koged sa reaalselt enda ümber sadade miljonite aastate tagust elu,“ räägib uuest lahendusest Eesti Loodusmuuseumi geoloogia osakonna juhataja Sander Olo.
„Sa näed, kuidas hiiglaslik nautiloid sinust, sind peaaegu riivates, mööda ujub, ja tunnetad, kuidas jääaja saabudes veidi jahe hakkab,“ räägib ta virtuaalreaalsuse efektidest.

Film on 7 minuti pikkune ning selle vältel läbib vaataja 6 erinevat ajastut, kokku 600 miljonit aastat. „Kui „Müstilise ürgmere“ näitusel äratasime me iidsed elukad ellu, siis 360-kraadises filmis toome me nad vaatajale veelgi lähemale,“ ütleb Olo. „Vaataja saab tunda Eesti piirkonna geoloogilist ajalugu nii nagu seda kunagi varem pole teha saanud,“ lisab ta.

Filmi selgrooks on miljonite aastate jooksul toimunud mandrite triivimine, mille vältel on praegune Eesti ala liikunud lõunapoolkeralt oma tänasesse asupaika. Vaataja näeb ja kogeb mh seda, milline oli elu siis, kui Eesti ala katsid troopilised veed, ning mis toimus siin peale Maa ajaloo pikimat jääaega.

Filmi vaadatakse spetsiaalse peakomplektiga ning keelevalikus on nii eesti, vene kui inglise keel. Filmi vaatamise kohta saab lähemalt lugeda loodusmuuseumi kodulehelt.

360-kraadine virtuaalreaalsuse film on täiendus Eesti Loodusmuuseumi näitusele „Müstiline ürgmeri“, mis kutsub sukelduma ajarännakule Eesti ala merepõhja poole miljardi aasta tagustest aegadest tänapäevani, tutvustades rännaku jooksul nii Eesti alade liikumist, siin elanud taimi ja loomi kui kliimamuutusi. Näitust ning VR-kino saab loodusmuuseumis vaadata 2018. aasta märtsini.

360-kraadise virtuaalreaalsuse filmi autoriks on Eesti Loodusmuuseum koostöös BOP Animationiga.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Ideaalne lastega peredele. (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv