Pidev kütuse hinnatõus teeb bussi- ja taksosõidu varsti kallimaks

28.06.2005
Eile kergitasid suuremad tanklaketid taas mootorikütuse hinda 70 senti liitri kohta ega välista, et hinnatõus jätkub õige pea. Bussi- ja taksofirmad kinnitavad nagu ühest suust, et kallis bensiin ja diislikütus sunnivad varsti neidki hinda tõstma, kirjutab SL Õhtuleht.

Taisto Liinide bussifirma juhataja Väino Moori arvates on kütuseturul toimuv liig. Pileti hinda tõstis Taisto viimati mai keskel, kuid Moori sõnul võidakse uut tõusu kaaluda juba sügisel, sest juba praegu sõitvat bussid kahjumi piiril.

Harjumaa Liinide tegevdirektor Margus Puustusmaa loodab, et diislikütus peagi taas odavneb, sest praegust hinda ei suuda firma kaua taluda.

Tallinna autobussikoondise suhtekorraldusjuht Sirje Roht kinnitab, et kütuse hind on ületanud eelarves arvestatud taseme. Kallim kütus sunnib bussiparki loobuma uute busside ostust. Firmal on küll kütuse ostmiseks pikaajaline hankeleping, kuid see ei kaota hinnatõusu.


Eesti Taksojuhtide Liidu juhatuse esimees Lembit Poolak arvas, et kui kütuse hind jääbki eilsele tasemele, peavad taksofirmad hinda kergitama hiljemalt kuu aja pärast, mitte katma lisakulusid taksojuhi arvelt.


PM

Uudiste arhiiv