Tarmo Sumberg ehitab uut äriimpeeriumi

18.09.2003
Endine Reval Hotelligrupi omanik Tarmo Sumberg on pärast hotelligrupis osaluse müümist rajanud mitu uut ettevõtet.

Nende hulka kuulub uus ehitusettevõte, hotellioperaatorfirma, hoonekompleksi Kolm Õde kerkinud luksushotell ning Saaremaale rajatav kümblushotell.

Avamine oktoobris

1. oktoobril avab külastajatele uksed Tallinna vanalinnas asuv Kolme Õe hotell. Sumbergi sõnul on see suunatud eeskätt suurema ostujõuga väliskliendile, kes peab endast lugu ning kes hindab omapärast arhitektuuri, disaini ja head teenindust.

Kolme Õe hotell pakub klientidele 23 tuba. Suurim sviit on 70 ruutmeetri suurune.

Olulisimaks turundustöö osaks nimetatud projekti puhul peab Sumberg kuulumist rahvusvahelisse Design Hotelsi gruppi, mis koondab just erilise disaini ja miljööga hotelle üle maailma. Euroopast kuulub sinna veidi üle saja hotelli. “Praegu on meil olemas mõned broneeringud,” lausus Sumberg.



Kui Kolm Õde on suuresti Sumbergi enda projekt, siis Saaremaale kerkiva spa-hotelli Georg Ots juures on Sumberg osanik. Omanikeringi kuulub veel ka investeerimisfirma Alta Capital, mille taga seisavad ärimehed Toomas Leis, Indrek Rahumaa, Jüri Ploom ja Andres Rätsepp.

Sumbergi ettevõtmised:

• OÜ Kolm Õde – Kolme Õe hotell: 23 kõigi mugavustega luksuslikku tuba, millest suure osa moodustavad sviidid. Hotellis raamatukogu, söögisaal, veinikelder, konverentsiruumid ja suviti ka õuekohvik. Hotellis hakkab tööle 25 inimest. Maksumus 47 miljonit krooni
• Georg Ots Spa Hotell: valmib mais 2004. Maksumus umbes 100 miljonit krooni. *Kompleksi ehitab AS Hea 5: aktsiakapital miljon krooni, kantud registrisse 23.04.2003
• Hotelli hakkab opereerima Legendijuhtimise AS: aktsiakapital 400 000 krooni, kantud registrisse 14.06.2002
Allikas: BNS, EPL, tasuja.ee
Sarnased projektid

Saaremaa spa-hotell ja Kolm Õde on oma olemuselt sellised projektid, millesarnaseid Eestis veel pole, ütles Sumberg. Tegu on just jõukamale kliendile mõeldutega. “Mujal on sellised asjad juba ammu olemas ning nõudlus nende järele jõuab ka Eestisse,” selgitas Sumberg.

Saarema spa-hotelliga koos on sama seltskond asutanud veel kaks ettevõtet: ehitusfirma AS Hea 5 ning hotellioperaatorfirma Legendijuhtimise AS. Ehitusfirma esimene projekt ongi uue spa-hotelli püstipanek. “Legendijuhtimise AS-i esimeseks objektiks on samuti Georg Ots,” ütles Sumberg.

Samas pole tema sõnul nimetatud ettevõtted loodud pelgalt hotelliprojekti tarvis. “Eesmärk on teenuseid laiemalt pakkuda,” märkis Sumberg. AS Hea 5 ehitabki juba Tallinnas endise ametiühingute maja asemele kerkivat Rävala 4 ärihoonet.

Sumbergi sõnul on peale nimetatud hotelliprojektide tõenäoliselt oodata ka lisa.

Alta Capitali nõukogu esimehe Indrek Rahumaa sõnul on Legendijuhtimise AS-i (Legend Management) eesmärk hakata lisaks Georg Otsale ka teistes spa-hotellides opereerima.

Georg Otsa spa-hotelli valmimisajaks on järgmise aasta mai ning maksma läheb see umbes sada miljonit krooni. Tallinnas asuv Kolme Õe hoonekompleksi soetamine ning hotelliks ümberehitamine maksis ligikaudu
50 miljonit krooni.

EPL

Uudiste arhiiv