Päinurme Külaselts ja Rahvamaja

Järvamaa

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Järvamaa

Saada e-mail

Päinurme Külaselts ja Rahvamaja / Tutvustus

MTÜ Päinurme Külaselts moodustati 04.11.2000 a. Asutajaliikmeid oli 19 .Tänaseks päevaks on seltsil 39 liiget. Selts ühendab Päinurme külast ja piirkonna väiksematest küladest seltsi tegemiste vastu huvi tundvaid ja neid toetada soovivaid inimesi.

Seltsi eesmärk on kõikide külaelanike ühistest huvidest lähtudes külaelu arendamine ja arenguks soodsate tingimuste loomine. Külakogukonna liitmine läbi ühise tegevuse, väljakujunenud traditsioonide säilitamine ja elavdamine.
Seltsi tööd korraldab viieliikmeline juhatus.

Praegune Päinurme rahvamaja valmis külaelanike ühistööna 1958 aastal. Maja on ümber ehitatud vanast mõisa tõllakuurist.Möödunud aastate jooksul on rahvamaja aktiivselt tegutsenud: koos on käinud rahvatantsurühmad, näitering, Päinurme kapell ja lauluansambel. Peetud on lugematuid peo-ja kohvikõhtuid.
Maja esimesel korrusel asub suur saal, kus toimuvad küla suuremad ühispeod. Väiksemas baariruumis korraldavad noored discoõhtuid.


Rahvamaja teisel korrusel tegutseb Päinurme koduloomuuseum . Muuseum on asutatud 2005.aastal kooliõpilase Ründo Mültsi poolt. Muuseumi ekspositsiooni moodustab erakogu.
Päinurme koduloomuuseum annab hea ülevaate antud piirkonna minevikust ja tänapäevast (alates muinasajast lõpetades tänapäevaga). Ekspositsioon on üles seatud 11 ruumis. Päinurme muuseumi külas-tajatel on võimalus lisaks näha Päinurme iidset tamme,von Pistohlkorsi perekonna-kalmistut Kütimäel ning Palso talu, kus loodi Vaali Vabariik. Eelneval soovil ja kokkuleppel toimuvad ekskursioonid ka Rutikvere kalakasvatusse ja Jäägi kodumajutuse talusse. Päinurme koduloomuuseum on avatud:
10 juuni – 1.september teisipäeval, kolmapäeval ja laupäeval 10.00-14.00
2.september – 9.juuni laupäeval 11.00-14.00 ja pühapäeval 12.00-13.00.

Päinurme Külaselts ja Rahvamaja / Galerii

Saada e-mail

Anna hinnang

Kommentaarid

Ole esimene, kes lisab kommentaari

Kõik, kes vaatasid "Päinurme Külaselts ja Rahvamaja", vaatasid ka