Välisturistid tulevad üha enam Saaremaale tagasi

28.09.2005
Kuressaare turismiinfopunkti andmetel tuli tänavu suveperioodil Saaremaale üle poole välisturistidest mitmendat korda.

Samas näiteks Mehhikosse naaseb turismispetsialistide väitel vaid kolm protsenti turistidest.

Turismi kui majandusharu viljelejad hindavad tunnustust küll kõrgelt, kuid ärgitavad ettevõtjaid veelgi tõhusamalt tööle, et Saaremaa populaarsusreiting ei langeks.

“Tihti on turistid meie majas öelnud, et ööbisime küll ilusas vanas majas, kuid teenindajatest mitte keegi ei osanud maja ajaloost lähemalt rääkida,” ütles Kuressaare Turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju Meie Maale.

Tema arvates tuleks talve jooksul majutusasutuse töötajatel selline asi endale selgeks teha, sest välisturistidele tähendavad igasugused legendid ütlemata palju.

Atesteeritud majutuskohti on maakonnas nüüd 3300 ja järgmiseks aastaks on mitu linna hotelli kavandanud laiendamist, mis tuleval aastal annab veel 300 kohta juurde, lisanduvad ka mõned väiksemad majutusäris alustajad.

Kui Bornholmi saarel on hoopis rohkem majutuskohti, kui saarel elanikke, siis Saare maakond alles vallutab elanike arvust kümnendiku voodikohtade arvu.

Mereturism on Saaremaast lahutamatu ja haarab aasta- aastalt üha uusi sadamaid. Täna peetakse Kuressaare Ametikooli auditooriumis projekti “Purjetamine saarestikus” seminar tootearendusest ja turundusest.

AS Tallinna Sadama turundusosakonna juhataja Tiina Liitmäe ettekande teema on Saaremaa sadama potentsiaal mereturismi arengus, Navigare OÜ spetsialistid Kati ja Hillar Kukk räägivad Eesti väikesadamate turundus- ja tootearendusest.

Tutvustatakse veel riiklikku turismiarenduskava 2007–2013 ja toetusprogramme, võrreldakse merelist turundust Läti ja Soomega.


Veljo Kuivjõgi Meie Maa 27-09-2005

Uudiste arhiiv