Nädalavahetusel tuleb kogu Euroopas linnuvaatlus

29.09.2005
Laupäeval ja pühapäeval leiab kogu Euroopas aset «Birdwatchi» nime kandev üritus, mille eesmärk on kutsuda inimesi loodusesse linde jälgima.


«Birdwatchi» korraldab maailma linnukaitseorganisatsioonide ühendus BirdLife International koos rahvuslike partneritega.

Eesti Ornitoloogiaühingu teatel on ürituse esmane eesmärk kutsuda loodusesse võimalikult palju inimesi, et üheskoos vaadelda linde ning tuletada meelde meie tiivuliste naabrite olemasolu ja kaitsmise vajadust.

Vaatlemisel ei seata suuri teaduslikke sihte, kuid selle alusel koostatakse nii rahvuslikke kui rahvusvahelisi nimistuid, et teada, kui palju linnuliike on inimestel nendel päevadel näha õnnestunud.

«Birdwatchil» kaasalöömiseks tuleb huvilistel leida lihtsalt aega nende kahe päeva jooksul linde vaadelda. Nad võivad teha tunnise jalutusretke või jälgida linde kas või terve nädalavahetuse.

Vaatlejatel tuleks kirja panna kõik kuuldud ja nähtud linnud ning püüda hinnata eri liikidest isendite arvukust. Saadud andmed tuleb tava- või elektronpostiga saata 15. oktoobriks Eesti Ornitoloogiaühingusse.

Unustada ei tohiks lisada andmeid vaatlusaja ja -paiga ning vaatlejate kohta.

Soovijad võivad endale ornitoloogiaühingu kodulehelt www.eoy.ee alla laadida vaatlusblanketi. Samalt aadressilt leiab ka muud infot Eestis «Birdwatchil» toimuvate ürituste kohta.

Uudiste arhiiv