Rannapromenaad valmib tulevaks suveks

29.09.2005
Ehitusfirma YIT Ehitus on alustanud rannapromenaadi rajamist, mis hakkab kulgema Pärnu liivaranna piiril Lehe tänava pikendusest Side tänava pikenduseni.

Lehe tänavalt hakkab paistma purskkaev

Linnavalitsuse majandusosakonna ehitusteenistuse juhataja Enno Tammekivi ütles, et hanke võitnud YIT Ehitusel kulub promenaadi rajamiseks 20,7 miljonit krooni ja objekti valmimistähtaeg on tuleva aasta 16. juuni. Tänavu on kavas teha töid 8 miljoni krooni eest.

YIT Ehituse projektijuht Mati Palu ütles, et promenaadi ehitust alustati lammutustööst, sest uue monoliitbetoonist kaitserinnatise ehituseks tuleb kõigepealt kõrvaldada senine, aastate eest vundamendiplokkidest tehtud merepoolne müür, mida talvel randa tunginud jää ning ajahammas on tugevasti purenud.

“Ega see kaitserinnatis nõrk ehitis olnud, plokid olid raudarmatuuriga omavahel ühendatud,” tõdes Palu.

Lammutusega tegeleb alltöövõtjana firma Magistraal.

Uus merepoolne raudbetoonist kaitserinnatis tuleb lainelise kujuga, promenaadi kõnnitee aga seniste viltuvajunud betoonplaatide asemel kiviparketist. Promenaad saab kogu pikkuses hulgaliselt istepinke, et merevaadet nautida.

Koos promenaadi ehitusega varustatakse rand olulistes punktides vee, kanalisatsiooni ja elektriühendustega.

Lehe tänavalt randa suundujat hakkab vastu võtma suur, paljude jugadega purskkaev, mis on pimedal ajal valgustatud. Väiksemad purskkaevud rajatakse Kuuse tänava ja Side tänava pikendustele.

Kuuse tänava pikendusel on promenaadil ette nähtud kaks kohta teeninduskioskitele, mis varustatakse kõigi tehnovõrkudega, Side tänava pikendusele on aga kavandatud päris mitu teeninduspaviljoni, samuti WCd ja duširuumid.

Kogu promenaad saab pimedal ajal valgustuse.

Side tänava otsa rajatakse parkla 30 autole ning nähakse ette võimalus tornikujulise kohviku ehituseks.

Palu ütles, et kui ilm vähegi lubab, on neil kavas tänavu ära teha tööd, mis küll kohe silma ei hakka, ometi on hädavajalikud.

Kõigepealt loodetakse lõpetada merepoolse tugimüüri betoonitöö, samuti rajada tehnovõrgud ning teede ja parkimisplatside aluskiht. Alles selle järel saab tuleval aastal promenaadile anda õige näo, mida arhitektid oma visioonides välja on pakkunud.

Eilsel nõupidamisel oli põhitähelepanu all haljastus: millised tormist kannatanud puud ja põõsad tuleb maha võtta, millised säilitada.

Uudiste arhiiv