Neinar Seli Koidula hotell saab tugivaiad

12.10.2005
Ülikooli 14 kinnistule kavandatav hotell, mille nime tahab rajaja Neinar Seli seostada sel aadressil elanud poetess Lydia Koidulaga, saab tulevase vundamendi alla tugivaiad.




Eile pärastlõunal Pirogovi platsi servas tööd alustanud OÜ Mikrovai rammimismasin teeb esialgu eeltöö selleks, et lähikuudel oleks võimalik püstitada Toomemäe varisemist takistavad tugimüürid.

Tugimüürid jäävad küll osaks püstitatavast 140-kohalisest hotellist, kuid nende valmides ei lähe veel kibekiireks seinade ülesladumiseks. Projekti arendava Estiko Investeeringute juhi Ain Tammvere sõnul jätkavad arheoloogid tuleval kevadel väljakaevamisi veel paar kuud.

«Praegu pole ka veel muinsuskaitse otsust, kas väljakaevamistel leitud 15.–17. sajandi kivimüürid tuleb täielikult säilitada või mitte,» rääkis Tammvere.

Tammvere sõnul on säilitamiskohustuse korral mõeldav eksponeerida osa vanu müüre hotelli sees, osa õues. Tõenäoliselt tingivad aga müürid hoovi kavandatud parkimiskohtade arvu vähenemise.

2003. aasta kevadel avaldatud plaanide järgi pidi Ülikooli 14 hotell uksed avama juba 2004. aasta kevadel, nüüd juhtub see aga tõenäoliselt alles 2007. aastal. Paraku ei osanud Neinar Seli firma näha ette põhjalikke arheoloogilisi väljakaevamisi.

«Praegu on ehitusturul niivõrd muutlik, et igasuguste tähtaegade väljaütlemine on riskantne,» lisas Seli.

Seli sõnul on aga otsustatud, et hotelli operaator saab olema Estiko kontserni kuuluv uus firma, kuid võimalik, et majutusteenust hakatakse pakkuma mõne tuntud hotelliketi kaubamärgi all.

Luuletaja Lydia Koidula elas Ülikooli 14 majas aastail 1865–1868 ja samal ajal oli majas ka Eesti Postimehe toimetus. Lisaks Koidula hotellile kavandab Estiko Investeeringud 400-kohalist hotelli Emajõe ärikeskuse kõrvale.


Postimees.ee

Uudiste arhiiv