Tartu loodab 2009. aastaks Ülenurme rahvusvahelisi lende

15.02.2006
Tartu külje all asuv Ülenurme lennuväli on 2009. aastal valmis võtma vastu rahvusvahelisi lende, avaldas lootust Tartu linnapea Laine Jänes.

Tänavu investeerib lennuvälja omanik AS Tallinna Lennujaam Ülenurme arendamiseks umbes 25 miljonit krooni, nüüdisajastades lennujuhtimiskeskuse ja ostes lennuraja laiendamiseks juurde kümneid hektareid maad.
“Et rahvusvahelised lennud saaks toimuda, on vaja veel umbes 70 miljonit krooni,” ütles Tallinna Lennujaama juhtidega kohtunud Jänes BNS-ile.
Jänese sõnul arutati kohtumisel ka võimalusi raha leidmiseks. “Struktuurifondides on aastatel 2007-2013 Tartu lennuväli prioriteetide hulgas strateegiliste Saare- ja Hiiumaa lennujaamade kõrval,” ütles ta.

Uuring tegemisel

Üks Soome kõrgkool on teinud ka pakkumise Tartu lennuvälja tasuvusuuringu koostamiseks, linnapea sõnul oli Tallinna Lennujaam uuringust huvitatud. “Usun, et uuring viiakse läbi 2006. aasta jooksul,” märkis Jänes. Hetkel ei vasta rahvusvaheliste lendude toimumiseks nõuetele lennuraja mõõtmed, samuti pole raja ümber vajalikku turvatsooni. Umbes 50- kohaliste reisilennukite vastuvõtmiseks kehvemates ilmastikuoludes tuleb praegu 1380-meetrist rada pikendada 1800 meetrini, esmajoones tuleb aga rada laiemaks ehitada, rajada selle ümber turvatsoon ning turvaaed.

Ümberkaudsete maade ostmine ja detailplaneeringu koostamine on Jänese kinnitusel juba töös.

BNS

http://www.arileht.ee/artikkel_3990.html

Uudiste arhiiv