Tartu peibutab vene turiste

28.02.2006
Tudengite laulupidu Gaudeamus, hansapäevad ja muusikalid on mõned märksõnad, millega Tartu giid Olga Einasto meelitab Emajõelinna Peterburi turiste.
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarendamiskeskuse täna Peterburis korraldatavale seminarile on oodatud ligi 30 sealset juhtivat reisikorraldajat ja mõjukamate meediaväljaannete esindajad.

«Seminar keskendub Eesti suviste tähtsündmuste tutvustamisele,» ütles sihtasutuse Tartumaa Turism turunduskonsultant Angela Järg. «Ehk siis: anname Peterburis ülevaate, mida sealsed inimesed saaksid suvel Tartusse tulles siin teha.»

Pooletunnise ettekande ajal tutvustab hansaaegseid rõivaid kandev Tartu linna giid Olga Einasto koos meeleolukate fotodega Tartu spordi neliküritust, hansapäevi, tudengite laulupidu Gaudeamus, Emajõe festivali, suviseid kontserte, muusikale ning loomulikult hotelle ja muuseume.

«Meie ettekandja rõhutab sedagi, et Tartust on väga hea teha ühepäevaseid reise veidi kaugemale,» lisas Järg. «Juhime tähelepanu Peipsi- ja Võrtsjärve-äärsele kandile, Otepääle ning Alatskivi, Sangaste ja Taagepera lossile.»

EASi turismiarendamiskeskuse korraldatud seminaril tutvustavad end Peterburis Tallinn, Rakvere ja Tartu. «Peterburi on kogu Eestile tohutult suur turismiturg,» märkis Järg. «Nii suures kohas endale reklaami tegemiseks tulebki koostööd teha teiste linnadega.»

Tartumaa Turism on Venemaal Tartut turismikohana kõige enam tutvustanud Pihkvas. Mullu osales sihtasutus ka Peterburis korraldatud messil, tänavu on kavas osa võtta Moskva turismimessist.

http://www.postimees.ee/280206/tartu_postimees/uudised/193409.php

Uudiste arhiiv