Mändjala külla on plaanis ehitada suur puhkeküla

09.03.2006
Kaarma vallavolikogu algatas detailplaneeringu Mändjala külas kümne hektari suurusel Päikseranna maaüksusel puhkeküla rajamiseks 400 inimesele.

“Me teeme maasõbraliku, palkidest, maakividest, viilkatusega saunakeskuse soliidsetele inimestele, kes ei lärma, kisa ega karju. Mitte klassikalise spaa,” iseloomustas kavandatavat projektijuht Mart Mesipuu.

11,7 hektarit maad

Praegusest Mändjala kämpingust veidi linna pool merepoolses küljes asuva Päikseranna kinnistu ja mere vahele jääb 1,7 hektarit vaba riigimaad ja detailplaneeringu ala peaks laienema ka sellele. Seega kokku hõlmaks puhkeküla 11,7 hektarit maad.

Kuigi Kaarma vallavolikogu arengukomisjon oli kavandatava tegevuse vastu, sest nende arusaamisel on see vastuolus maakonnaplaneeringuga ja koostatud valla üldplaneeringuga, otsustas volikogu 22. veebruaril teisiti.

Arengukomisjoni arvates eeldab olulise rannikuala planeerimisprintsiipide niivõrd kardinaalne muutus põhjalikku kaalumist.

Vallavolikogu otsuse alusel on planeeringu algatamise eesmärgiks maakasutuse sihtotstarbe muutmine ja kehtestamata Kaarma valla üldplaneeringu seisukohtadesse muudatuse sisseviimine.

Veel tahab vallavolikogu teha ettepaneku Saare maakonna maakonnaplaneeringusse muudatus sisse viia.

Costa Del Sol

Maa omanik on Tallinnas registreeritud soomaste-eestlaste ühisfirma Sailors Charter OÜ, puhkeküla soovib rajada aga Päikeseranna OÜ ehk hispaania keeles Costa del Sol.

Projektijuht Mart Mesipuu ütles, et järgmiseks aastaks tahab firma püsti panna ühe kolmekordse maja kahesajale inimesele.

“Hakkame jupikaupa peale ja vaatame, kuidas läheb,” rääkis Pöide vallast pärit Mesipuu Meie Maale.

Tema sõnul pooldab Kaarma vallavalitsus igati nende projekti, mis tänaste hindadega maksab 150 miljonit krooni. Projekti finantseerimist toetavad Soome fondid.

Tema hinnangul ehitiste valmimise kiirus ei sõltu mitte niipalju neist, kui valla- ja maavalitsusest, sest kõik kohustuslikud protseduurid tuleb läbida.

“Me ei taha jumala eest kopeerida praegust Mändjala kämpingut, me taotleme hoonestusõigust parkmetsa,” lubas Mart Mesipuu.

Meie Maa http://saarlane.ee/uudised/uudis.asp?newsid=25224&kat=1

Uudiste arhiiv