Surmamõistetud endiselt elus

09.12.2003
Surmamõistetud eestlased Peeter Sakarias ja Tauro Vaidla ootavad Californias San Quentini vanglas juba tosin aastat kohtuotsuse täideviimist.
Praegu 33-aastased Sakarias ja tema sõber Vaidla põgenesid 1987. aastal Ida-Saksamaalt Nõukogude armeest Lääne-Saksamaa kaudu USA-sse, kus nad said aastaks peavarju Hollywoodis elanud eestlastelt Avo ja Viivi Piirisillalt.
Pärast Piirisildade juurest lahkumist otsustasid mehed perekonna paljaks röövida ning seejärel Kanadasse või Hawaiile põgeneda.

1988. aasta 12. juuli hommikul tungisid nad Piirisildade majja ja toppisid seal väärtesemeid kottidesse, kuni hambaarsti juures käinud Viivi Piirisild koju tuli.
Sakarias ja Vaidla hakkasid Viivi Piirisilda peksma ning lõid teda neli-viis korda noaga. Seejärel haarasid nad kaasa kotid röövitud asjadega, võtsid tapetud naiselt krediitkaardi ning põgenesid.
Politsei vahistas Sakariase ja Vaidla 1988. aasta augustis Kanada piiri lähedal. Meeste liikumine oli kergesti jälgitav, sest nad kasutasid oma ohvri krediitkaarti.
Eelmisel aastal hakkas Sakarias interneti kaudu naissoost kirjasõpra otsima.
Eesti Päevaleht Online

Uudiste arhiiv