Krokodill tappis Austraalias mehe.

23.12.2003
DARWIN, 23. detsember (AP-EPLO) – Krokodill tappis Austraalias 22aastase mehe ning hoidis tema surnukeha lõugade vahel, mehe kaks sõpra pidid lähedalasuva puu otsas õudust pealt vaatama.

19aastased Shaun Blowers ja Ashley McGough rääkisid teisipäeval, et krokodill haaras nende sõbra Brett Manni lõugade vahele Finnissi jõe ääres pühapäeval.

Blowers ütles, et neljameetrine krokodill sööstis ka nende poole, kuid nad jõudisd puu otsa ronida. Politsei leidis nad sealtsamast alles 22 tundi pärast seda, kui roomaja neid oli rünnanud.

Kolm sõpra olid sõitnud mudasel rajal jalgrattaga ning peatusid jõe ääres, et ujuda. Laine viis Manni eemale, tema sõbrad ujusid talle lähemale, et teda aidata, kuid siis sööstis krokodill talle kallale.

„Kaks minutit pärast ründamist tõi krokodill Bretti veepinnale ja uhkeldas sellega meie ees, ning seejärel ujus minema,” kirjeldas Blowers. „Viis minutit pärast seda oli ta tagasi ja siiberdas puu all, ta ootas meid terve öö ja ka järgneva hommiku.”



Politsei helikopter viis noored Darwinsse. Teisipäeval otsisid võimud Manni jäänuseid ning inimsööjakrokodilli.

Soolveekrokodillid on maailma ühed suurimad roomajad. Alates 1971. aastast on nad looduskaitse all. Maailmas on neid umbes sada tuhat.

Eelmisel aastal tappis krokodill 25aastase sakslanna, kui too ujus Austraalias Kakadu pargis.

EPL

Uudiste arhiiv