Avalikud teenused kallinevad sel aastal kuni kaks korda

06.01.2004
Sel aastal kallineb tallinlase jaoks suur osa avalikke teenuseid. Kütte- ja veehinna tõus 1. jaanuarist ning plaanitav elektri ja kütuse kallinemine mõjutavad tõenäoliselt ka toidu- ja tööstuskaupade hindu, kirjutab Eesti Päevaleht.
Tallinna Küte tõstis soojahindu 1. jaanuarist, kaugküttesoojuse megavatt-tund maksab sõltumatu ühendusviisiga kliendile senise ligi 398 krooni asemel ligi 431 krooni ning sõltuva ühendusviisiga kliendile 443,49 krooni.
Sõltumatu ühendusviis tähendab, et hoones olev täisautomaatne soojussõlm reguleerib toasoojust vastavalt välisõhutemperatuurile ja soovitud sisetemperatuurile.
Alates 1. jaanuarist tõusis vee- ja kanalisatsiooniteenuse hind ligi 14 protsenti, uus tariif eratarbijatele on 18,23 krooni kuupmeetri eest senise 16 krooni asemel. Tallinna Vee teatel kulub neljaliikmelisel perekonnal seetõttu keskmiselt 20 krooni kuus rohkem.
Linnavalitsus kavatseb südalinna enam koormatud tänavatel parkimise tunnihinna tõsta 12 kroonilt 24 kroonile, tasulise parkimise alasse on plaanis haarata ka Tuukri tänava piirkond sadama juures ning Ida-Tallinna keskhaigla ümbrus. Senise kahe hinnatsooni asemele tuleb kolm: 12, 24 ja 48 krooni tund.
Eelnõu, millega kavatsetakse ühtlasi kehtestada tallinlastele 25 protsenti soodsam parkimishind, peaks Tallinna linnakantselei avalike suhete direktori Alaküla sõnul jõudma linnavalitsuse istungile veel jaanuari jooksul.
Ühistranspordi piletihinnad muutuvad 1. märtsist, kui rakendub ID-kaardil põhinev e-pileti süsteem. Üksikpiletite hinnad jäävad samaks, perioodikaartide hinnad tõusevad Tallinna elanikeks registreerunutele kuni 8 protsenti.
Neile aga, kes on registreeritud mujal või elukoht puudub, tõusevad sõidukaartide hinnad isegi kohati enam kui kaks korda.
Eesti Energia pressiesindaja Riina Vändre ütles, et ei välista elektrihinna tõusu sel aastal. «Praegu ei ole nõukogu vastavat otsust veel langetanud, aga seoses investeeringuvajadusega on võimalikku hinnatõusu arutatud küll,» kinnitas Vändre.

Postimees

Uudiste arhiiv