Reisipaketid on mitu tuhat krooni kallimaks läinud

21.04.2006
Isegi reisibüroodes vabanevatele kohtadele on broneeringud ette tehtud.

Ajad, mil Tallinnast õnnestus Egiptusse lennata 3000–4000 krooniga, saades selle hinna eest ööbimise neljatärnihotellis pluss hommikul ja õhtul volilt süüa, on möödas.
Viimsi elanik Gerli, kes kavatses kevadtalvel kahe tütrega Egiptusse sõita, ei leidnudki talle rahaliselt sobivat pakkumist. “Arvasin, et saame kolme peale reisi 12–13 000 krooniga,” räägib ta, tuginedes üle-eelmise aasta kogemusele, mil tal õnnestus osta endale ja lastele poolpansioniga reis Sharm el Sheiki kõigest 8500 krooni eest. “Lõpuks oleksin olnud nõus maksma kolme peale ka 15 000 krooni, kuid ka selle hinnaga ei pakutud reisi,” tõdeb ta.
Hind ei loe
Tõesti – reisikorraldajad tõdevad, et reisipakettide hinnad on aastaga tõusnud, kuid hoolimata sellest õnnestub kõik maha müüa. Kui mõni koht peakski üle jääma, saab sellestki tavaliselt tavahinnaga lahti – paljud lihtsalt ootavad vabanevaid reise ja on end ootele broneerinud ning needki järjekorrad võivad puhuti olla üsna pikad. Endiselt on menukaim sihtkoht Egiptus oma aasta ringi sajaprotsendiliselt hea ilma tõttu. “Ei usu ka, et sel suunal kukkumine võiks tulla,” lausub Marhaba Toursi turundusjuht Merit Aava. “Alternatiiv oleks Tai või Dubai, kuid nende hind on kaks korda kallim.”
“Keskmine Eesti inimene reisib paar korda aastas ja planeerib reisimisele väga palju raha,” märgib Top Toursi müügijuht Riiva Leevald. Väga levinud on samasse sihtkohta reisimine.
Enamiku reisipakettide hinnad on võrreldes möödunud hooajaga 1000–2000 krooni tõusnud. Näiteks Top Tours pakub praegu stuudioööbimisega Portugali-sõitu 7990 krooniga, mis on ligi 1000 krooni mullusest kallim.
Reisifirmade müügijuhtide sõnul on see tingitud sellest, et kohalikud hotellid tõstavad igal aastal hindu, samuti on kallinenud lennuteenus.
Ka eestlaste teise üsna menukasse sihtpunkti Türki pakutakse hetkel reise mullusest kallimalt. Anhel Toursi reisikonsultandi NadeĻda Grehhova sõnul on praegune keskmine hind 6500 krooni nädalase paketi eest.
Reisihimulisel jääb vaid loota, et olukord kujuneks ka sel kevadsuvel selliseks nagu mullu samal ajal, mil 12-päevast reisi loteriimajutusse koos hommikusöögiga pakuti 2990 krooniga.
Samas on firmad Türgi-reise koomale tõmmanud, Domina World Travel ja Top Tours sinna reise enam ei korralda. Ka Anhel Tours on reiside hulka kahandanud.

http://www.epl.ee/artikkel_318566.html

Uudiste arhiiv