Hyundai ja Kia pakuvad viieaastast garantiid

08.01.2004
Hyundaisid müüv Korea Auto alustas jaanuaris ainulaadse viieaastase garantiiprogrammiga. Kuu lõpus annab sama pika garantii uutele autodele ka Kia Auto.
“See annab eelise eelkõige eratarbijast autoomanikele, kes sõidavad aastas kuni 30 000 kilomeetrit,” ütles Korea Auto tegevdirektor Margus Mikk, “ilma selleta oleks raske turul oma autode kvaliteeti kinnitada.”
Viie aasta pikkuse või 150 000 läbisõidukilomeetri garantii saavad automaatselt tasuta kaasa kõik müügisalongist väljuvad autod ning see koosneb kolmeaastasest tehase- ning kaheaastasest Korea Auto antavast garantiist. Viis aastat remonditakse tasuta Hyundaisid ka Lätis, Leedus ja Venemaal.
Et tagada garantiiremondi finantseerimist on Korea Auto loonud nn garantiifondi, kuhu tehakse sissemakseid 1,5 protsendi ulatuses iga müüdud auto hinnast.
Jaanuari lõpus saavad Hyundaiga analoogsed garantiitingimused ka Kia autod. “See oli meil juba ammu plaanis ja tegelikult on see nüüd mõne nädala küsimus,” ütles Kia Auto müügidirektor Sven Litvinov. Kiadele antakse tema sõnul Venemaal juba paar aastat viie aasta ning USAs koguni kümne aasta pikkune garantii.
Kia Auto soovib uue garantiiprogrammiga võita kliente juurde teistelt automüüjatelt. Klientidel on Litvinovi sõnul kartus ootamatute väljaminekute ees. “Mida odavam auto, seda olulisem on garantiiperiood, sest odava auto ostjatel on iga kulu arvel,” ütles ta.

ÄP

Uudiste arhiiv