Estonian Air alustas otselende Barcelonasse

15.05.2006
Eile startis Tallinna lennujaamast esimene Estonian Airi otselend Barcelonasse. Müügiprognooside kohaselt plaanib lennufirma sel aastal Kataloonia pealinna lennuliinile müüa 23000 piletit.

"Hispaania on juba aastaid olnud eestlaste seas populaarne puhkuseveetmise paik, samuti on see oluline sihtkoht ärireisijate jaoks. Liini avamisega muutub eestlaste jaoks Hispaaniasse sõit tunduvalt kiiremaks ja mugavamaks," kommenteeris Estonian Airi asepresident Mart Relve Barcelona liini avamist.

Relve sõnul on Vahemere regiooni, sealhulgas Barcelona lendude vastu huvi suur, kuna piirkonnal on igaühele midagi pakkuda - nii kultuurihuvilistele, värvika ööelu otsijaile kui ka rannamõnude nautijaile. "Aasta lõpuks plaanime Barcelona liinile müüa 23000 lennupiletit," ütles Relve.

Estonian Air lendab Barcelonasse 14. maist alates neli korda nädalas esmaspäeviti, kolmapäeviti, reedeti ja pühapäeviti. 9. juulist jätkatakse kolme lennuga tööpäeviti. Estonian Airi koduleheküljelt broneerides algavad Barcelona ühe suuna lennupiletite hinnad algusega Tallinnast 1455 kroonist.

Tänavu kevadel on Estonian Air avanud uued liinid ka teistesse puhkeregioonidesse - märtsis alustati lende Ukrainasse Simferopolisse, aprillis Horvaatia tuntud kuurortlinna Dubrovnikusse. Samuti on lennufirma suurendanud tšarterreiside osakaalu mitmetesse puhkuse veetmise paikadesse. Estonian Airi lennukid lendavad näiteks Türgi ja Kreeka kuurortidesse, Portugali, Sitsiiliasse, Sardiiniasse, Maltale, Prantsusmaa lõunarannikule ja Tuneesiasse. Kokku toimub Estonian Airil sel suvehooajal maist oktoobri lõpuni 350 tšarterlendu.

AS Estonian Air on Eesti rahvuslik lennukompanii, mille lennukitega lendas 2005. aastal 642 700 reisijat. Estonian Air pakub otselende 17 sihtkohta üle Euroopa. Estonian Airi omanikeks on Eesti riik, SAS Grupp ja Cresco Investeerimispank.

http://uudisvoog.postimees.ee/?DATE=20060515&ID=125715

Uudiste arhiiv