Väikefirma teeb Eesti looduses puhkusest seikluse

07.06.2006
Mozaiik pakub adrenaliininäljas eestlastele seikluspuhkust Eesti looduses.

Aktiivse puhkuse pakkujana Mozaiik konkurente ei pelga. Nii palju jagub metsa, jõgesid, merd, järvesid ja mägesid.
Kui Mozaiigi meeskond oma firma tegevuse juppideks võtab ning raskusastmeid hindama peab, siis on keerukuse poolest kindlal esikohal võimalikult kõrge turvalisuse tagamine. Omajagu ponnistust nõuab ka ürituse organiseerimine. Eesti puhul eeldab matk kohaga tutvumist. Lisaks sellele kooskõlastatakse programm ka kliendiga, mis võtab umbes nädala.
Kahe-kolmepäevaste minimatkade korraldamisega tegelev Mozaiik jaotab oma programmi neljaks elemendiks: tuld sümboliseerivad telksaun ja sepaääs. Pritsiva osa täidavad veematkad kummipaatide või kiirkaatriga. Samuti ei puudu programmist purilennukisõit ning puude ja kaljude vahele püstitatud köisrajad. Maa-atraktsioon tähendab orienteerumist metsaradadel ja ekslemist maa-aluses labürindis.

Vapper eestlane

Näiteks reede õhtul algav üritus nõuab korraldajate otsest tähelepanu juba neljapäeva hommikul – ülessättimist vajavad nii ronimisrajad kui ka telklaager. Päev enne metsa minekut tehakse ka menüü ning komplekteeritakse muu vajalik kaasavõetav varustus. Firma enda varustus mahub ära kahte järelkärusse. Üritus lõpeb korraldajate jaoks asjade kokkupanekuga pühapäeva öösel või esmaspäeva hommikul. Raskusastmelt kolmandal kohal asub müük. Nädalavahetusprogramm maksab umbes 2500 krooni.
Risti ei ole ette löödud isegi mitte 30-kraadise külma käes. Öine programm nägi ette telksauna ning karastusprotsessi lumes. “20 inimest magas talvel metsas telkides ja päeval ronisid-rippusid-laskusid trosside otsas,” illustreerib eestlaste vaprust ürituse korraldaja.
Eelkõige peibutab Mozaiigi tootevalik ekstremiste, kes end ühel või teisel viisil välja tahavad elada. Enamasti tehakse kõik rajad läbi, s.h köiega laskumised, kui alla jääb jõgi jne. “Minu arust pole meil mingeid ekstreemsusi, aga mõnele on juba metsas magamine paras väljakutse,” naljatab kogenud matkasell Madis Vettik. Samas näitab välisürituste korraldajate praktika, et üldiselt on eestlased välismaalastest antud ettevõtmistes tublimad.
2004. aastal asutatud aktiivse puhkuse pakkumisega tegelev üritusturundusfirma taga seisabki peaasjalikult Madis Vettik. Turkmeenia kõrbetes, Karjala jõgedel, Koola poolsaare mägedes inspiratsiooni ammutanud Vettik korraldas üle pika aja oma esimese mägimatka kaks aastat tagasi Marokosse. “Huvi oli matkade vastu tohutu ning nii see läks,” meenutab matkasell hetke, kust pall ettevõtja elu poole veerema pandi. Praegu töötab Mozaiigis sõltuvalt hooajast neli-viis inimest.
Lisaks Eesti ilu avastamisele pakub Mozaiik ka kaks nädalat kestvaid seljakotimatku maailma paikadesse. Sihtkohtadeks eksootilised maad Mehhikost Kuuba, Tšiili ja Indiani.



http://www.arileht.ee/artikkel_5026.html?PHPSESSID=3bfee1c0c049075e2c9beaf8c16b0513

Uudiste arhiiv