Tallink ostis Silja Line'i

12.06.2006
Laevafirma Tallink võitis Silja Line'i müügikonkursi ja ostab seitsme miljardi krooni ja viie miljoni Tallinki aktsia eest Silja Line'i.

Tallink Grupi juhatuse esimees Enn Pandi sõnul moodustavad Tallink ja Silja üheskoos Läänemere suurima laevandusettevõtte, mis on olnud Tallinki visioon aastaid. „Tallinki julge ja edukas kasvustrateegia saab täienduse Silja Line pika ajaloo, tuntud kaubamärgi ja professionaalsete töötajate näol. Selle tehingu aluseks on veendumus, et kahe laevafirma ühinemisest võidavad nii meie kliendid, töötajad kui aktsionärid.”

Ettevõtte teatel on Tallink tugev reisijateveos Eesti ja Soome, Eesti ja Rootsi ning Läti ja Rootsi vahel. Siljal on juhtpositsioon Soome ja Rootsi vahel.

„Saame nüüd hakata aktiivselt arendama äritegevust ja brändi ning avada meie klientidele kogu Läänemeri. Dünaamilise ja laieneva grupi osana on meil hea võimalus pakkuda oma turundusalast ekspertiisi ja teadmisi, mida oleme kogunud Soome ja Rootsi liinidelt ning Euroopa ja rahvusvahelistel turgudel oma teenuseid müües,” ütles Antti Pankakoski, Silja Line’i juhatuse esimees.
Reisid Tallinki, Superfasti ja Silja laevadel jätkuvad tavapäraselt. Marsruutides ja ajagraafikutes ei ole plaanis muudatusi. Kõik broneeringud kehtivad, kliendilojaalsuse programmid jätkuvad ja klienditeeninduspunktid jätkavad igapäevast tegevust. Laevad jätkavad samade lippude all.

Tehing ei puuduta kaht Helsingi ja Tallinna vahel opereerivat SuperSeaCat kiirlaeva, mille opereerimist jätkab Sea Containers iseseisvalt.


http://www.epl.ee/artikkel_323310.html

Uudiste arhiiv