Turismitalud on nädalavahetuseks juba varakult kinni pandud

16.06.2006
Suvepäevalised ja pulmalised on varakult hõivanud suurema osa Eesti puhkekohtadest.

Võrumaal asuva Uhtjärve Ürgoru nõiariigi töötaja Anti Värkson ütles, et nad saavad iga päev paar telefonikõnet, kus avaldatakse soovi neil suvepäevi pidada. Kahjuks peab nõiariigi pererahvas vastama eitavalt, sest suvised nädalavahetused broneeriti juba varakult. “Isegi 2007. aasta suveks on neli nädalalõppu broneeritud,” sõnas Värkson.
Lõviosa külalistest moodustavadki asutused, kes on otsustanud nõiariigis nädalavahetusel oma suvepäevi pidada. Pered saavad nõiariigis viibida rohkem argipäeviti. Värkson märkis, et vaiksem aeg oli tegelikult oktoobris ja veebruaris-märtsis, ülejäänud kuudel peetakse Uhtjärvel palju ka sünnipäevi ja seminare.


Sama lugu on ka Harjumaal Laugu külalistemajas, kus on peaaegu kõik nädalavahetused aasta läbi kinni. Talvel-sügisel peetakse rohkem seminare, praegu on pidutsemishooaeg. Tänavu peetakse seal ka kolme pulma.
Külalistemaja perenaine Maris Matkur sõnas, et sel nädalavahetusel tuleb üks lasteaed oma lõpupidu ning üks firma suvepäevi pidama.
Väliskülalisi satub Laugu külalistemajja vähem ning nemad maja ei rendi, vaid küsivad kohta telkimiseks või autokaravanile.

Ka välismaalt

Vabu kohti nädalavahetuseks pole pakkuda ka Vasalemma lähistel asuval Allika puhkekülal. Tulemas on nii koole kui ka firmasid. Jaanipäevaks broneeriti kohad juba pool aastat varem. Näiteks augustis on oodata välismaalastest keeleõppureid.
Vormsi saare Elle-Malle külalistemaja perenaine Elle-Mall tõdes samuti rõõmsalt, et suvised nädalavahetused on hõivatud. Vaba on vaid jaanipäev, aga sedagi seetõttu, et perenaine ise puhata soovis.
Firmade ja perede kõrval tulevad sel suvel Elle-Malle juurde ka invaühing ja pimedate inimeste liit.

Majutust pakuti eelmisel aastal kahele miljonile.

http://www.epl.ee/artikkel_323720.html

Uudiste arhiiv