Kannatlikud pääsevad saartele jaanitulele ka lisapraamidega

20.06.2006
Kuigi praamikohad on Saaremaale-Hiiumaale kõik broneeritud, on tavasõitjatel siiski lootust pühade ajal üle mere saada, kuid Saaremaa Laevakompanii soovitab inimestel aega varuda.
«Üle saavad kõik reisijad, lihtsalt tuleb aega varuda, sest pole teada, kui palju on sõita soovijaid,» kinnitas eile Saaremaa Laevakompanii liinidirektor Aidar Lees-Leesmaa. «Kui vaja, sõidame kas või öö läbi,» lubas ta.

Tema sõnul tuleb pühadeks Hiiumaa suunale juurde üks lisalaev. Saaremaale minek võib veidi kergemaks osutuda, sest peale mõlema Kuivastusse suunduva põhilaeva pannakse käiku veel kaks väiksemat laeva.

Kui rahvast on hästi palju, sõidavad laevad ilma graafikuta. Sellisel juhul tuleb firma töötajate sõnul broneerijatel arvestada sellega, et nende sõit lükkub ligikaudu kolmveerand tundi edasi.

Neil, kel broneeringut pole, tuleb pika ooteajaga arvestada 22. juuni õhtul ja 23. juuni hommikul, sest sel aastal mõjutab reisijate arvu ka võiduparaad Saaremaal , mille tõttu on üle poole laevast broneeritud.

Kihnu Veeteedest öeldi Postimehele, et Kihnu minejatele jaanipäev piiranguid ei too, sest veel on võimalik isegi autokohti broneerida. Pärnust pääseb Kihnu kaks korda päevas neljapäeval, reedel ja laupäeval, pileti hind on tavareisijaile 70 krooni. Lisaks pääseb Kihnu ka Munalaiult.

Naissaarele viib jaanilaupäeval Tallinnas Pirita sadamast reisilaev Monica. Selle omanik Artur Eret lausus, et reedel teeb laev kaks lisareisi, mis väljuvad kell 11.30 ja 17.

Sõit kestab umbes tunni ja pilet maksab 125 krooni üks ots. Eret lausus, et kuna suuri gruppe tulemas ei ole, siis mahuvad tõenäoliselt kõik soovijad ära.

Laev käib kaks korda päevas saarele ka laupäeval ja pühapäeval, nii nagu suviti igal nädalavahetusel.

Osmussaare fondi juht Katrin Koppel märkis, et eeloleval nädalavahetusel on saarele minemas kaks seltskonda. See olevat tavaline saare nädalavahetuse taks.

Regulaarliini sinna pole, sõitu saab tellida reisifirma Kumari Reisid vahendusel, aga võib ka mõne paadimehega ise kokku leppida.


http://www.postimees.ee/200606/esileht/majandus/206419.php

Uudiste arhiiv