Saaremaa Laevakompanii teenindas pühade ajal 55 000 reisijat

27.06.2006
Saaremaa Laevakompanii teatel teenindas ettevõte 21.-25. juunini Kuivastu-Virtsu ja Rohuküla-Heltermaa laevaliinidel kokku 55 129 reisijat ja 16 601 sõidukit, pühad möödusid parvlaevaliikluses rahulikult ning suuremate järjekordadeta.

Saaremaa Laevakompanii infojuhi Anne Saare sõnul said kahel liinil teenindanud seitse parvlaeva jaanipäevase suurema nõudluse teenindamisega hästi hakkama. „Järjekorrad liikusid suhteliselt kiiresti ega veninud seega ka väga pikaks, ka kiirematel päevadel sai laevale juba paari tunni jooksul. Siinkohal tahakski tänada meie kapteneid, klienditeenindajaid ja laeva- kui sadamameeskondi hea töö ning reisijaid sõbraliku suhtumise ja kannatliku meele eest,” lisas Saar.

Kuivastu-Virtsu liinil sõitis 21.-25. juunini kokku 39 837 reisijat ja 12 369 sõidukit, Rohuküla-Heltermaa liinil 15 292 reisijat ja 4232 sõidukit. Mullu sõitis Kuivastu-Virtsu liinil 22.-26. juunini ehk jaanipühade perioodil kokku 47 456 inimest ja 14 379 sõidukit. Rohuküla-Heltermaa laevaliinil oli eelmisel aastal samal ajal reisijaid 16 183 ja sõidukeid 4518.

Saaremaa Laevakompanii pani pühade ajaks Kuivastu-Virtsu liinile reisijaid teenindama kokku neli parvlaeva, parvlaevadele Viire ja Regula lisandusid ka Koguva ja Harilaid. Kuivastu-Virtsu liinil väljusid reisid suvise sõidugraafiku alusel praktiliselt iga tunni järel, kahe laeva lisandudes täienes sõiduplaan veelgi. Alates 16. juunist toimuvad Kuivastu-Virtsu laevaliinil nädalavahetustel ka kuus öist reisi nädalas ning vajadusel tegi ettevõte täiendavaid reise. Hiiumaa ja mandri vahelisel liinil sõitis pühade ajal tavapärase kahe laeva asemel kokku kolm, parvlaevadele Ofelia ja St. Ola lisandus ka Hiiumaa. Täiendavalt laadimise kiirendamiseks töötas sadamate territooriumitel piletite käsimüük ning turvalisuse tagamiseks ja reisijate juhendamiseks palkasid laevakompanii ja Saarte Liinid tänavu sadamatesse turvatöötajad.


http://www.saarlane.ee/uudised/uudis.asp?newsid=26302&kat=1

Uudiste arhiiv