Uuendatud sadam teeb Kihnu-sõidu mugavaks

29.06.2006
Uuenduskuuri läbi teinud Kihnu sadam võimaldab saarerahvale ja turistidele turvalisemat ning mugavamat ühendust mandriga, tuleval aastal loodab AS Saarte Liinid renoveerida ka Kihnu valla omanduses oleva sadamaosa, kirjutab Postimees.

«Sadam sai süvendatud ja kai kindlustatud. Kuna kail on nüüd kaks aparelli, ei ole vaja enam laevu ümber paigutada, kui üks tahab parajasti reisijaid peale võtta ja teine laev saabub. Sügistormide ajal oli see kitsa akvatooriumiga sadamas laevameeskonnale ikka väga keeruline töö,» ütles Kihnu vallavanem Akkerman.

Järgmisel aastal kavatseb Kihnu vald algatada uue sadamahoone rajamise, praegu on koostamisel detailplaneering, millega on Akkermani sõnul kavas moodustada sadamahoonestuse jaoks kaks krunti.

Riigifirma Saarte Liinid juhatuse esimehe Ants Tammlehe sõnul läks Kihnu sadama uuendamine maksma 15,5 miljonit krooni ning selle tulemusena saab Kihnu väga heal tasemel parvlaevaühenduse: «lisaks on nüüd Kihnus moodne ujuvkai jahtlaevade jaoks, kui mõni soomlane, rootslane või sakslane tuleb oma purjekaga, näeb ta, et Eesti riigis on asjad korda saanud.»
Akkermani sõnul külastab Kihnut aastas 300–500 jahtlaeva, mis on Eesti jahisadamatega võrreldes üsna suur arv.


http://www.epl.ee/artikkel_324708.html

Uudiste arhiiv