Sakslased sidusid leinapäeva jalgpalliga

07.07.2006
Saksamaalt Saaremaale suvitama tulnud turistid arvasid ekslikult, et juuniküüditamise leinapäeval lehvinud lipud olid välja pandud Eesti jalgpallimeeskonna kaotuse tähistamiseks.

Kui Kuressaares lehvisid 14. juunil leinalipud, meenutamaks juuniküüditamise aastapäeva, küsisid linna infopunktist Saksa turistid, kas Eesti kaotas jalgpallis.

Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju sõnul oli tegemist paari Saksa perekonnaga, kes olid tulnud oma jahiga Kuressaare sadamasse. “Nad olid märganud, et igal pool olid Eesti lipud väljas, milledel leinalindid rippusid küljes. Sakslased olid isekeskis tükk aega arutanud, mis see küll olla võiks ja jõudsid järeldusele, et kindlasti on see Eesti meeskonna kaotuse tähistamiseks. Igaks juhuks tulid nad meie infopunkti üle küsima,” rääkis Paju.

Baierimaa turistid ei teadnud, et Eesti jalgpallurid finaalturniirile ei pääsenud, MM medalite jagamisele lubati 32 riigi vutimehed ja Eesti meeskond baseerub maailma reitingus 70.- 80. kohal.

Maailmameistrivõistluste finaalturniir kestab 9. juunist alates ja pidamata on veel vaid kaks medalimängu - laupäevane pronksimäng ja pühapäevane võitlus maailmameistri tiitlile.

http://www.saarlane.ee/uudised/uudis.asp?newsid=26400&kat=1

Uudiste arhiiv