Odavate puhkusereiside laviin on vaibunud

17.07.2006
Kui eelmisel suvel pakkusid reisifirmad alla omahinna viimase minuti reise, siis praeguseks on turg stabiliseerunud ning hinnad kõrgemad.
Eelmisel suvel oli võimalik minna näiteks 3000 krooniga Tuneesiasse, 3600 krooniga kümneks päevaks Türki, poole odavamalt Riminisse, mõnele reisile võis lapse tasuta kaasa võtta või reisida hoopiski kaks ühe hinnaga, kirjutab Äripäev.

«On normaalne, kui vahepeal pakutakse viimaseid kohti alla omahinna, kuid ei ole normaalne, kui see muutub tavapäraseks,» kommenteeris TopToursi tegevjuht Sabry Ibrahim.

«Reisihinnad läksid eelmisel aastal alla eelkõige seetõttu, et reisikorraldajad olid sunnitud ülepakkumise tõttu valima kahe halva vahel: kas lennata tühja lennukiga või müüa tellimuslendude vabad kohad alla omahinna,» rääkis Marhaba Toursi juhataja Sigre Luts.

Odavad reisid on kadunud, sest sel aastal pole olnud nii suurt ülepakkumist, lisas Luts.

«Tõenäoliselt jätkub hindade tõusu tendents, sest nii soodsalt, kui aasta tagasi Eestist soojale maale reisida sai, saab maailma reisikorraldajate praktikas harva,» kommenteeris Domina World Traveli juhataja Ulvi Tüllinen.

Enamik suuremaid reisikorraldajaid on jõudnud järeldusele, et kasulikum on paisata turule väiksem hulk kõrgema hinnaga reisipakette, kui lennutada pooltühje lennukeid või müüa suurel hulgal alla omahinna odavreise, lisas Tüllinen.


http://www.postimees.ee/170706/esileht/majandus/209629.php

Uudiste arhiiv