Turismimaa Eesti

25.07.2006
Kõik arvud näitavad, et turistide vood meie maale suurenevad. Ka nende seltskond on kirjumaks muutunud. Kui varem kuulis Raekoja platsil ja Viru tänaval vaid soome keelt, siis nüüd on suvine Tallinn täielik rahvaste paabel. On märgatud, et ka venelastele on Eesti atraktiivseks muutunud. Areng on ka selles suunas, et kui esimene kord piirdutakse ainult pealinnaga, siis järgmised korrad kolatakse juba kaugemates kohtades. Lätlased, kellel omi saari pole, naudivad suvemõnusid Saaremaal. Eesti on selles suhtes hea maa, et siia saab nii maad mööda kui ka meritsi ja õhust. Peale selle on ta hästi hoomatav – päevaga võib ringi peale teha.
Kindlasti on mitmekesistunud ka turistide kontingent. Enam ei tulda ainult odavate hindade ja ilusate tüdrukute pärast. Selgi suvel on arvutult kultuuriüritusi igale maitsele. Kes tahab rahvuslikku koloriiti, kes tuleb rahvusvahelistele festivalidele. Meie mänedzˇerid on teinud head tööd, meelitades siia suuri staare, keda tullakse vaatama-kuulama ka naaberriikidest.


Võib ette kujutada, et kui piirid uuesti kinni pannakse, kukub meie majandus kolinal kokku. Turism on saanud arvestatavaks majandusharuks. Külalised jätavad siia raha ja annavad kohalikele tööd. Pärnus maksvat suveks väljaüüritud korter oma 20 000 krooni kuus. Ja tõepoolest: milleks sõita kuhugi lõunamaale, kui lähemal on sama päikseline ja turvalisem? Kindlasti pole külalistele jäänud märkamatuks, et eestlaste teeninduskultuur on arenenud ja keeli osatakse rohkem. Eestlased räägivad meelsasti, vahel isegi liiga püüdlikult külalistega nende emakeeles. Atraktiivsemaks on muutunud nii linnapilt kui ka juba ammusest ajast imetletud puutumata loodus. Aastast aastasse koristame ära nõukogudeaegset laga ja restaureerime arhitektuurilisi vaatamisväärsusi. Kindlasti käivad meil ka šokiturismi harrastajad. Oma kodus nad tuhamägesid, mahajäetud kaevandusi ja varemetes Vene sõjaväebaase ei näe. Nii et welcome to Estonia!


EPL juhtkiri
http://www.epl.ee/artikkel_326870.html

Uudiste arhiiv