Välismaalased leiavad tee Viljandisse üha sagedamini

04.08.2006
Viljandit külastavate turistide arv on võrreldes eelmise suvega taas veidi tõusnud ja üha rohkem annavad tooni välismaalased.


Aasta esimese seitsme kuuga külastas Viljandi turismiinfokeskust 10 736 inimest ehk kaheksa protsenti rohkem kui mullu samal ajal, mil sealt käis läbi 9955 turisti.


Koguarvust peaaegu kaks korda enam on tõusnud välismaalaste hulk. Neid oli käesoleva aasta 1. augustiks käinud infot hankimas 4696 ehk 44 protsenti kõigist turistidest. Välismaalaste osa on suur just suvekuudel, talvel kahaneb see umbes 15 protsendini.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Viljandi turismiinfokeskuse infokonsultant Angela Aru ütles, et kui varem sattusid kaugemate maade esindajad Viljandisse üsna harva, siis nüüd on nende külaskäigud muutunud igapäevaseks.

«Mõne aasta eest käis meil näiteks austraallasi terve aasta jooksul vaid neli-viis, kuid nüüd astub neid sisse peaaegu ülepäeviti,» sõnas Aru. Ainuüksi juulis registreeriti infokeskuses 37 austraallase külaskäik.

Uudistajaid on Viljandimaale sattunud paljudest teistestki kaugetest ja eksootilistest maadest. Juulikuisest infokeskuse statistikast leiab näiteks kaks argentiinlast ja kaks peruulast, seitse mehhiklast ning isegi ühe Trinidadilt ja Tobagolt pärit inimese.

Suurem osa Viljandit väisavatest turistidest pärineb siiski lähiriikidest. Esikohal oli juulis mäekõrguse ülekaaluga Soome. 1342 soomlast moodustas 2722 välismaalasest ligi poole. Järgnesid Saksamaa 391 inimesega ja Rootsi 158-ga. Koos eestlastega käis Viljandi turismiinfopunktis juulis 5854 külastajat.


http://www.sakala.ajaleht.ee/040806/esileht/uudised/5022149.php

Uudiste arhiiv