Sillamäe reisiterminaal alustas tööd

11.08.2006
Sillamäe Sadama territooriumil alustas reedel kell 6 tööd uus reisiterminaal, mis hakkab teenindama reisijaid Sillamäe-Kotka liinil.

Reisiterminaali valmimiseks investeeris AS Silport Kinnisvara umbes 10 miljonit krooni, teatas ettevõte.

"Reisiterminaali avamine tähendab Sillamäe sadama jaoks uue etapi algust. Tänu terminaalile on turistidel võimalik mugavamalt reisida ning piirivalvuritel ja töllitöötajatel paremini tööd teha," ütles AS Silport Kinnisvara juhatuse liige Tõnis Seesmaa.

Seesmaa sõnul ei ole uus terminaal ette nähtud ainult Sillamäe-Kotka laevaliini teenindamiseks. "Me lõime nii vajalikud infrastruktuuri rajamise näol võimalused ka teistele firmadele liinide avamiseks. Seda võib teha nii Tallinna kui ka Peterburi suunal või mõnel teisel suunal."

Alates reedest saab Sillamäe sadama reisiterminaali Narva Line OÜ müügipunktist osta pileteid Sillamäe-Kotka liinile. Pileteid müüakse iga päev kell 8.00-14.00.

"Sillamäe sadamat läbivate reisijate arv kasvab pidevalt. Iga kuuga on reisijate arv Sillamäe-Kotka liinil kasvanud umbes 60 protsendi võrra. Kui juunis oli 1475 reisijat, siis juulis juba 2998 reisijat. Sõiduautosid aga vastavalt 413 ja 702. Arvud näitavad, et käesoleva aasta alguses käivitunud laevaliin areneb jõudsalt," lisas Seesmaa.

Regulaarne laevaliiklus käivitati Sillamäe ja Kotka vahel käesoleva aasta alguses. Sillamäe-Kotka liini opereerib Saaremaa Laevakompanii tütarettevõtte Narva Line OÜ. Liinil sõidab Silja Line’ilt ostetud 1977. aastal Norras ehitatud reisi- ja kaubalaev Vironia.

Laev on 158 meetrit pikk ja 21,6 meetrit lai. Varem Star Windi'i nime kandnud Vironia mahutab kokku 370 reisijat ning 940 liinimeetrit sõidukeid. Kajutikohti on alusel kokku 60, kiirust arendab laev kuni 18,5 sõlme.


http://www.etv24.ee/index.php?0563516

Uudiste arhiiv