Tallinna lennujaamas tugevdati turvakontrolli

15.08.2006
Kui poolteist tundi enne lendu kohale tulla, siis ei tohiks mahajäämishirmu olla.


Tallinna lennujaam tugevdas seoses Suurbritannias avastatud terroriplaanidega turvameetmeid, käsipagasit reisijatelt siiski ära ei korjata.

“Tõhustatud on reisijate käsitsi ja tehniliste vahenditega läbiotsimist,” sõnas Tallinna lennujaama lennundusjulgestuse direktor Illar Vaks “Meetmeid on tugevdatud, aga julgeolekukaalutlustel ei saa me öelda, mida täpselt kontrollime.”

Vaksi sõnul kaasnevad tugevdatud turvameetmetega reisijatele mõningad ebamugavused. “Lisameetmed ei muuda väga palju, aga reisija võib suurema tõenäosusega sattuda n-ö katsumise alla,” lausus Vaks. Samuti palus ta reisijatelt mõistvat suhtumist juhul, kui neil palutakse pagas avada või kui neil midagi käsitsi läbi katsutakse. Tasuks ka rohkem aega varuda, mitte jätta lennujaama tulemist viimasele minutile. “Lugege lennuplaanilt ja piletilt, mis kell on vaja lennujaamas olla. Kui poolteist tundi enne lendu kohale tulla, siis on kõik korras,” ütles Vaks.


Tasub aega varuda


Kõige pingelisem on olukord tipptundide ajal, mil ühe tunni jooksul võib lennujaamast väljuda kuni kuus lendu. Päevas on vähemalt kolm tipptundi, homme väljub lennukeid sagedamini kella seitsme paiku hommikul, kella kahe paiku päeval ja viie paiku õhtul.

Erinevalt Suurbritannia lennujaamadest Tallinnas reisijatelt käsipagasit ära ei võeta.

“Kuna meil ei ole otselende Ühendriikidesse, ei ole me otseselt rakendanud nõudeid, mida on esitanud Ühendriikide transpordijulgestuse osakond. See on ka põhjus, miks me käsipagasit ära ei võta,” selgitas Vaks. Nimekiri keelatud esemetest on üleval lennujaamas ja lennujaama kodulehel.

Eile õhtul lennujaamas oma lendu oodanud Elen Lukas leidis, et Tallinna lennujaam on täiesti ohutu koht ning karmistatud turvameetmed ei valmista reisijatele suuri ebamugavusi.




http://www.epl.ee/?artikkel=350874

Uudiste arhiiv