Käsipagasi ajastu hakkab lennuliikluses läbi saama

16.08.2006
Õnneks on tegu tegemata teoga. Briti eriteenistused vahistasid Suurbritannias kümneid inimesi, kes olid kavandanud terroriakte USA-sse suunduvates lennukites.




Selle tulemusel on lennujaamades äärmusteni karmistanud turvakontrolli, tühistatud lende, ebameeldiv löök tabas lendajate kõrval ka lennufirmasid.

Terroristide rühm tahtis nimelt Londonist USA-sse lendavates lennukites korraldada plahvatusi. Lõhkeaine taheti pardale toimetada käsipagasiga. Kokku oleks kõmakas käinud väidetavalt kümnes lennukis.

Luureinfo viitas otseselt terroriorganisatsioonile al-Qaida. CNN-i andmeil kavatsesid terroristid õhkida USA lennukompaniide Continental, United ja American Airlines reisilennukeid. Financial Times lisas viitega politseistruktuuridele, et kavandati enneolematus ulatuses inimeste massimõrva. Häire põhjustas lennujaamades kaose, sest reisijatel keelati võtta pardale käsipagasit ning eriti rangelt kontrolliti joogipudeleid.

Igasugune vedelike, limonaadide, hambapastade jms kaasavõtmine lennukisalongi keelati, mis tõi enamjaolt kaasa nende minemaviskamise. See häire võib tähendada, et käsipagasi ajastu lennuliikluses hakkab läbi saama.





http://www.epl.ee/?artikkel=350988

Uudiste arhiiv