Holstresse hakkab kerkima külalistemaja

18.08.2006
Paistu vallas Holstre külas käib endise vallamaja kõrvalhoonete remont, mõne aasta möödudes peaks kompleksis uksed avama majutus- ja toitlustusasutus.


Paistu vallavanem Ene Saar rääkis, et maja müüdi mullu Andrus Oleskile tingimusel, et sellest ei saa mitte elamu, vaid majutus- ja toitlustuskoht.


«Enne tegime küsitluse, mida kohalikud inimesed selles hoones näha tahavad,» selgitas vallavanem.

Tallinlane Andrus Olesk ostis hoonekompleksi 1,3 miljoni krooni eest, valla nõudmisel peab ta sinna investeerima 4 miljonit krooni.

Kiirustama ei hakka

Omanik kompleksi kiiret valmimist ei luba.

«Üle oma varju ma ei hüppa. Teen nii, nagu ressursid lubavad,» iseloomustas ta tööde kulgu. Kui hooned on renoveeritud, tahab ta otsida partneri, kellega kahasse turismiteenust pakkuda. «Ma lähen pigem kindla turismifirma külje alla,» arvas ta koostöö eduka olevat. Massiturismi peale ta ei looda, sest koht on üsna kõrvaline.

Oleski arvamist mööda võiksid vallamaja teisel korrusel olla toad ja keldrikorrusel söögikoht. Esimest korrust näeks ta sakstetoana, kus saaksid majutust eriti rahakad kliendid. Tubade paigutus ei anna tema hinnangul stiilset majutust korraldada.

«See võiks olla vanas stiilis mõisamaja, kus rikas klient võiks ennast mõisnikuna tunda,» arvas Olesk. Lisaks arvab ta maja olevat sobiva konverentside ja seminaride korraldamiseks.

Turiste võiks ahvatleda suusabaas

Et maja asub üsna tee ääres ja autode müra on küllaltki tugev, siis kavandab omanik ööbimisruume ülakorrusele ja naabruses asuvatesse kõrvalhoonetesse, mida parajasti taastatakse.

Olesk nendib, et osa öömajalisi võiks tulla Holstre-Polli suusabaasist. Turiste peaksid meelitama üle tee asuv sügav Koolijärv ja läheduses paiknevad Holstre mäed.

Vallaga kokkuleppel tuleb ettevõtjal rajada endise Kurepesa baari kohale haagissuvilate parkimisplats, mis võimaldaks möödujatel peatuda.

Praegu käivad remonditööd kõrvalhoonetes. Endise laohoone maakiviseina ja vundamenti on tulnud omajagu tugevdada, sest see kippus laiali vajuma.

Peamaja peab saama kivikatuse ja see tuleb taastada võimalikult algsel kujul. «Tahan luua ilusa siseõue, et miski ei rikuks kogu ansamblit,» kinnitas Olesk.

http://www.sakala.ajaleht.ee/180806/esileht/5022325.php

Uudiste arhiiv