USA viisa taotlemine muutub lihtsamaks

25.08.2006
USA viisa taotlemiseks saab peatselt saata avalduse interneti teel, viisa saab kätte postiga ja saatkonda tuleb kohale minna vaid vestluseks.
Praegu tuleb USA viisa saamiseks viia nende Tallinna saatkonna maja ees klaasputkas valvavatele turvameestele täidetud avaldus, mida on võimalik alla laadida internetis, pass ja üks pilt ning tõend viisatasu maksmise kohta.

Paari kuu pärast käivitub aga USA saatkonnas projekt, mis lubab viisaavalduse täita internetis ning kui see on elektrooniliselt ära saadetud, panna endale kohe kinni ka vastuvõtuaeg saatkonnatöötaja juures, kes pärast vestlust otsustab, kas anda viisa või ei.

Aja vestluseks saab konsul Roger Deuerleini sõnul tavaliselt juba mõne päeva pärast.

Vestlusele tuleb kaasa võtta pass, üks otsevaates pilt suurusega viis korda viis sentimeetrit ja internetipanga maksekorralduse väljatrükk või mõni muu tõend viisatasu maksmisest. Viisa maksab 100 USA dollarit ehk 1250 krooni.

Kui vestluse tulemus on positiivne, saadab saatkond paari päeva pärast ELS Ekspressiga passi kleebitava viisa inimesele otse koju, ka see tasu tuleb inimesel ise maksta.

Samuti on seoses eestlaste elatustaseme tõusuga vähenenud viisast keeldumiste arv, mis on paari aastaga kahanenud umbes poole võrra ehk üheksa protsendini, ütles Deuerlein.

Samas ei tahtnud ta ennustada, millal võiks saabuda Eesti viisavabadus USAga.


http://www.postimees.ee/250806/esileht/siseuudised/214798.php

Uudiste arhiiv